Џикић: Победили смо добар тим у тешкој утакмици

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да његов тим има право да се радује победи над Олимпијом, јер је то победа над добром екипом у тешкој утакмици, али је признао и да његов тим није играо како треба.

"Било је тешко, а ми смо знали да ће да буде тешко, пре свега због тренажног процеса током прошле недеље. Бранислав Ратковица је играо данас без тренинга, и више него што је требало. На крају смо победили и имамо право да се радујемо јер смо победили добар тим у тешкој утакмици", рекао је Џикић.

Партизан је победио Олимпију са 86:85 после продужетка, али је губио током целе утакмице.

На почетку меча десили су се инциденти на трибинама, али је тренер рекао да је на игру екипе највише утицао вирус од кога је екипа боловала протекле недеље.

"Највише је на игру утицало то што смо разваљени вирусом. Тројица играча су била 'аут', а тројица ровити, укупно шест. Да ли су инциденти утицали, немам појма. Не знам да ли су играчи видели. Неки су гледали, неки нису. Неки разумеју, неки не разумеју", рекао је Џикић.

Играчи су на загревање изашли носећи мајице са ликом убијеног вође навијача, а Џикић је на то питање кратко одговорио: "То није питање за мене".

Он је признао да његов тим није имао одговора на центра Олимпије Николу Јанковића, као и да је имао проблема са промашеним пеналима и тројкама.

"У неким утакмицама смо шутирали изванредно, у другим не баш. Можда је и до овог термина. Сешћемо и анализираћемо, боље него да анализирамо пораз. Нисам задовољан како играмо и нећемо играти како можемо, да играчи играју на свом максимуму. За то треба време, стварно треба време и уско је повезано са талентом. Ја сам што се тога тиче упоран и стрпљив и верујем да ће то временом бити боље", рекао је Џикић.

"А за тројке, није проблем што смо шутирали отворене, проблем је што смо шутирали оне брзе. Проблем је селекција шута. Надам се да ће то доћи, али понављам, задовољан сам. Надам се да ће то доћи", додао је он.

После утакмице цела хала је скандирала његов надимак "Џиле", први пут од када је у јануару преузео тим.

"Ваљда што сам се радовао, па је смешно што се радујем. Више су се мени смејали него што су скандирали мени. Јесте смешно кад се неко овако велики радује", рекао је Џикић.

Тренер Олимпије Гашпер Окорн оценио је да је његов тим могао да победи да је имао више концентрације.

"Тешко је сада нешто паметно рећи о оваквој утакмици. Одлучила је једна лопта, мислим да смо у регуларном делу могли да добијемо утакмицу да смо урадили све што је било у нашој моћи. Контролисали смо Партизан 40 минута. У нападу смо играли коректно и шта, то је то. Можда бисмо могли боље реаговати на неке ствари. Да смо успели сачувамо предност од пет или шест поена, лакше бисмо ушли у завршницу", рекао је Окорн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи