Кливленд "почистио" Бостон, Далас смањио у Тексасу

Кошаркаши Кливленда и Вашингрона пласирали су се у полуфинале плеј-офа НБА лиге пошто су у четвртфиналној серији савладали Бостон, односно Торонто са 4:0. Далас је смањио против Хјустона на 3-1 у победама, док су Клиперси изједначили на 2-2 против Спарса.

Кливленд је гостујући у Бостону опет био убедљив и са 101: 93 дошао до четврте победе која води у полуфинале.

Са 27 кошева, десет скокова, осам асистенција и три украдене лопте Леброн Џејмс је предводио свој тим до тријумфа против "Келта" 101:93 којим је Кливленд обезбедио пласман међу четири најбоља тима на Истоку.

Уз Џејмса истакли су се још Кајри Ирвинг, Иман Шамперт и Тимофеј Мозгов, сва четворица са двоцифреним учинком у две категорије. Ирвинг је, уз 24 поена имао и 11 скокова, Шампертов допринос победи износио је 15 кошева и десет ухваћених лопти, док је Мозгов "закључио" листу са "дабл-дабл" учинком пошто је, уз 12 поена имао и 11 скокова.

У пораженом Бостону истакли су се Ајзеа Томас и Џеред Салинџер са по 21 поеном.

Противник Кливленду у полуфиналу Истока биће победник четвртфиналне серије Чикаго - Милвоки у којој Чикаго води са 3:1.

Резултатом 4:0 у четвртфиналној серији међу четири најбоља тима Источне конференције пласирао се и Вашингтон који је јутрос победио Торонто са 125:94.

Шесторица играча Вашингтона имало је двоцифрен кошгетерски учинак, а предводио их је Бредли Бил са 23 поена. Марчин Гортат је, уз 21 кош имао и 11 скокова, а "дабл-дабл" је остварио и Џон Вол који је утакмицу завршио са 14 поена и десет асистенција.

Противник Вашингтону у полуфиналу Конференције биће победник четвртфиналне серије Атланта - Бруклин у којој Атланта тренутно води са 2:1.

На Западу Клиперси су вратили "брејк" пошто су у Сан Антонију савладали актуелног првака са 114:105 и изједначили резултат на 2:2 у серији.

Клиперсе су до брејка предводили Крис Пол и Блејк Грифин. Први је са 34 коша био најефикаснији актер сусрета, док је Грифин још једном био двоцифрен у две категорије - уз 20 поена имао је и 19 ухваћених лопти.

На супротној страни бољии од осталих били су Кави Леонард и Тим Данкан. Леонардов учинак износио је 26 кошева, седам скокова и пет асистенција, а Данканов 22 поена и 14 ухваћених лопти.

Наредна утакмица игра се у ноћи између уторка и среде у Лос Анђелесу.

Најзад, Далас је остварио прву победу у плеј офу савладавши јутрос Хјустон са 121:109 којом је смањио вођство "ракета" на 3:1.

Са 31 поеном Монта Елис је предводио Далас до победе, а значајан допринос првом тријумфу у плеј офу дао је Хосе Хуан Бареа са17 кошева имао и 13 асистенција.

У пораженом Хјустону и овог пута одскочио је Џејмс Харден са 24 поена.

Резултати:

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА

Вашингтон - Торонто 125:94 (4:0 у серији, Вашингтон у полуфиналу)
Бостон - Кливленд 93:101 (0:4, Кливленд у полуфиналу)

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА:

Сан Антонио - Л.А. Клиперс 105:114 (2:2)
Далас - Хјустон 121:109 (1:3)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи