Читај ми!

Још једна победа и титула!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Цедевите са 69:65 у другој утакмици финалне серије АБА лиге. Један тријумф дели изабранике Дејана Радоњића од шампионског пехара, који се на Малом Калемегдану чека 17 година.

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Београду екипу Цедевите са 69:65 (22:8, 18:24, 18:16, 11:17) и повели са 2:0 у финалу плеј-офа АБА лиге.

Звезда се налази на корак до освајања регионалног такмичења, а прву меч лопту имаће у среду када гостује у Загребу.

Црвено-бели су по сценарију из првог меча заиграли фуриозно на почетку утакмице и одмах дошли до убедљиве предности, коју су уз доста муке до краја сусрета успели да сачувају.

Овога пута пад концентрације догодио се у другој, а посебно у последњој четвртини, када су гости четири минута пре краја пришли на 61:59.

Изабраници Дејана Радоњића дуго нису могли да пронађу пут до коша, домаћина су на тренутак на пристојну предност одвели Јака Блажич и Маркус Вилијамс, међутим Загрепчани се нису предавали. Покушали су преко Луке Бабића поново да припрете (67:65), али више од тога нису могли, пошто је све дилеме отклонио Чарлс Џенкинс поенима са линије слободних бацања.

Звезда је и вечерас била боља у скоку (41:27), а битку је добила под кошем где су Бобан Марјановић и капитен Лука Митровић надоместили одсуство недовољно опорављеног центра Мајка Цирбеса.

Марјановић је био изузетно расположен, меч је завршио са 20 поена и 14 скокова, док је Митровић убацио 19, уз 10 скокова.

Утакмици у Пиониру присуствовао је и кошаркаш Орланда Никола Вучевић.

Наредни меч између Цедевите и Црвене звезде биће одигран у среду, 29. априла од 20.30 у загребачком Дому спортова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи