Читај ми!

Лисац: Клубови Јадранску лигу сматрају својом

Генерални менаџер Јадранске лиге Роман Лисац рекао је да сви клубови регионално такмичење сматрају својим и да ће оно ускоро бити реконструсиано.

"Сви клубови су показали тотално јединство, они ову лигу осећају као своју, пре свега јер идемо у реконструкцију лиге, која је прихваћена и ускоро ће све бити јасно", рекао је Лисац новинарима у Београду. Лисац је истакао да се нови концепт регионалног такмичења припрема и да ће бити завршен до 15. маја.

"Тада ће се све знати шта и како", додао је он. Како је рекао, проблем је решен.

"То је био проблем, који је решен. Не видим разлога да се прича било каква прича о некој новој лиги и верујем да ће клубови попустити јер је то сада њихово. Клубови су основали, клубови ће и угасити лигу", казао је Лисац. Генерални менаџер је истакао да нема недоумица и да Јадранска лига и даље има два места у Евролиги.

"Нема недоумица, имамо два места за Евролигу. Кроз то смо пролазили онда када је требало да будемо концентрисани само на плеј-оф. Како баш сад да се напада када се игра плеј-оф", навео је он. Лисац је рекао да је много жеља за организацију другог ранга регионалног такмичења и да ће оно морати да се договори "кад тад".

"Више пута је бачена рукавица да то организују савези. Није да идемо у неке ратове и нешто на силу да радимо, али имамо толико упита, жеља, молба клубова свих држава да ћемо кад тад морати то да направимо. Ако неће савези, ми ћемо, а све зависи од договора. Желео бих да се договоримо за добробит кошарке и испред нас су веома значајни дани", рекао је Лисац. Према његовим речима, главно питање је осигурање играча, где клубови плаћају евентуалне повреде задобијене током репрезентативних наступа.

"Треба казати отворено и поштено шта, ко и зашта је одговоран", рекао је Лисац.
Према његовим речима, оглашавањем Евролиге и Улеба показано је јединство када је реч о односима клубова и репрезентација.

"Свима је јасно да су репрезентације веома значајна ствар, али треба да се питају клубови, јер су они стубови репрезентација. Треба гледати да се не ради на штету ни репрезентација ни клубова. Мислим да ће доћи до договора јер су се повукла питања која су у ваздуху дуго година", рекао је Лисац.

У овосезонском финалу Јадранске лиге играће Црвена звезда и Цедевита, а Лисац је казао да му је драго што је досадашњи део плеј-офа успешно завршен.

"Први пут се игра плеј-оф, мислим да ће друге године све бити лакше. Добро је прошло, финале је ту, знамо евролигаше и врло ми је драго да седим између две евролигашке екипе које су то заслужиле", казао је Лисац.

Финална серија овосезонског плеј-офа регионалног такмичења почеће у суботу у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи