Читај ми!

Маљковићева: Вредним радом до остварења сна

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да њену екипу на овогодишњем Европском првенству очекује велика борба, али да цео тим "верује у остварење сна". Женска кошаркашка репрезентација Србије у понедељак ће се окупити и почети припреме за Европско првенство које ће се у јуну одржати у Мађарској и Румунији.

"Још једно лето и још једно велико такмичење. Претходна два су нам остала у лепом сећању, али да бисмо наставиле серију, пре свега, добрих резултата, морамо да будемо паметне, снажне, уигране, брзе, издржљиве и мудре. Очекује нас месец и по дана вредног и напорног рада, који би требало да као производ донесе квалитет игре по коме смо већ постале препознатљиве", рекла је Марина Маљковић.

Припреме започиње 14 играчица: Тамара Радочај, Александра Црвендакић, Кристина Топузовић, Невена Јовановић, Сања Мандић, Данијел Пејџ, Јефимија Каракасевић, Саша Чађо, Александра Станаћев, Милица Дабовић, Дајана Бутулија, Ана Дабовић, Биљана Стјепановић и Јована Вукоје.

Због клупских обавеза припремама ће се касније прикључити Сара Крњић, Тијана Ајдуковић, Јелена Миловановић и Јелена Максимовић.

"Европско првенство има додатну тежину пошто представља квалификације за Олимпијске игре у Рију 2016. Свесне смо очекивања нације после резултата које смо оствариле. Као и увек, даћемо све од себе и такав приступ нам је у претходним годинама увек доносио нешто добро. Група је тешка, очекује нас велика борба, али верујемо у наше снове", казала је Маљковићева.

Репрезентација у понедељак путује на Златибор где ће радити две недеље и где ће одиграти две припремне утакмице затвореног типа против селекције Црне Горе. Кошаркашице Србије 13. маја путују у Лион, где ће учествовати на турниру заједно са домаћином Француском, Словачком и Великом Британијом.

Преостало време до шампионата, српски национални тим провешће у Београду и Вршцу, где ће за противнике у пријатељским дуелима имати Аустралију, Кину и Грчку.

Европско првенство за кошаркашице одржаће се од 11. до 28. јуна, а Србија ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи