Блажич: Цедевита је озбиљан тим, али хоћемо титулу

Кошаркаш београдске Црвене звезде Јака Блажич рекао је да верује да екипа може да савлада загребачку Цедевиту у финалној серији плеј-офа Јадранске лиге и освоји трофеј. Словеначки репрзентативац хвали противника и сматра да Цедевита "озбиљан кошаркашки пројекат".

"Имамо предност домаћег терена коју желимо да искористимо на прави начин. За то нам је неопходна максимална подршка навијача, јер нам је њихова енергија са трибина у исцрпљујућој серији утакмица преко потребна. Позивам их да нас бодре у што већем броју јер само заједно можемо до жељеног циља", рекао је Блажич за клупски сајт.

Црвена звезда и Цедевита састаће се у финалу плеј-офа Јадранске лиге.

Црвено-бели су у полуфиналу са 3:1 у победама савладали "вечитог" ривала Партизан, док је хрватски тим тек након петог сусрета тријумфовао са 3:2 против подгоричке Будућности и изборио финале.

"Губили су у полуфиналној серији од Будућности са 2:0, али ниједног тренутка се нису предавали. Направили су потпун преокрет и добили су изузетно јак тим Будућности у наредне три утакмице. Тиме су показали велику менталну снагу и психолошку стабилност, што заслужује велико поштовање", рекао је Блажич и додао да је то показају квалитет Цедевите.

Он је додао да је Цедевита један од најбољих примера "изузетног спортског пројекта" и да је финансијски најстабилнији клуб у региону.

"Цедевита поседује изузетно квалитетан тим, са великим бројем репрезентативаца, прави су спој младости и искуства и заслужено су се нашли у финалу. Одлично су покривени на свим позицијама и просто немају слабу тачку у тиму", рекао је Блажич.

Прва утакмица финала плеј-офа између Црвене звезде и Цедевите играће се у суботу од 21.00 у београдској Хали Пионир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи