Читај ми!

Победе Мемфиса и Атланте, брејк Сан Антонија

Кошаркаши Мемфиса и Атланте повели су са по 2:0, док је Сан Антонио изједначио на 1:1 после других утакмица у првом колу плеј-офа Западне и Источне конференције НБА лиге. Шампион је савладао Лос Анђелес Клиперсе са 111:107 после продужетака и тако дошао до "брејка" на Западу.

Сан Антонио, актуелни шампион, је после једног продужетка дошао до тријумфа над ЛА Клиперсима, па је тако стекао предност домаћег терена у наставку прве рунде плеј-оф серије.

Најзаслужнији за победу актуелног првака били су Тим Данкан и "резервиста" Пети Милс који је већу минутажу добио захваљујући повреди Тонија Паркера, иначе првог плејмејкера Сан Антонија.

Са 28 кошева, 11 скокова, четири асистенције и две украдене лопте Данкан је донео преко потребну енергију саиграчима који су тријумфом у Стејплс центру анулирали предност домаћег терена са којом су Клиперси ушли у плеј оф.

За разлику од Паркера, који је до повреде "мучио" и себе и остале око себе, Милс је својом агресивношћу унео сигурност међу саиграче, а са њом и ефикасност.

Поређења ради, за нешто мање од 30 минута Паркер је убацио само један поен, а Милс 18 за 19 минута. Паркер је, притом, промашио свих шест шутева из игре, док је Милс погодио пет од девет, при чему две "тројке". Успут, искористио је свих шест слободних бацања.

Уз Данкана и Милса у победничком тиму истакли су се Кави Леонард са 23 и Борис Диао са 12 кошева.

У пораженим Клиперсима најјачи утисак оставио је Блејк Грифин првим "трипл-даблом" у плеј оф каријери. За нешто мање од 47 минута, колико је провео у игри, Грифин је убацио 29 кошева, 12 пута био највиши у скоку и остварио 11 асистенција.

Уз Грифина прелазну оцену међу Клиперсима добио је још само ДеАндре Џордан чији учинак је износио 20 поена и 15 ухваћених лопти.

Наредне две утакмице играће се у Сан Антонију а прва од њих већ у ноћи између петка и суботе.

На Истоку није било изненађења, Атланта је лако савладала Бруклин и у другој утакмици,а до тријумфа их је предводио Пол Милсап са 19 поена, 17 је постигаоКајл Корвер, док је један мање додао Џеф Тиг.

Бруклин су предводили Џерет Џек са 23 поена и Бруук Лопез са 20. Хрватски репрезентативац Бојан Богдановић постигао је осам поена.

Трећа утакмица између Бруклина и Атланте играће се у суботу у Њујорку.

Мемфис су до друге победе предводили Кортни Ли и Мајк Конли са по 18 поена, док је Марк Гасол постигао 15.

У екипи Портланда истакао се Ламаркус Олдриџ са 24 поена и 14 скокова, док је Демијан Лилард постигао 18.

Трећи меч плеј-офа играће се у недељу у Портланду.

Резултати утакмица:

ИСТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА:
Атланта - Бруклин 96:91 (2:0 у серији)

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЈА:
Л.А. Клиперс - Сан Антонио 107:111 (1:1)
Мемфис - Портланд 97:82 (2:0)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи