КСС: Заштитићемо српске клубове са Косова

Кошаркашки савез Србије ће учинити све што може како би заштитио српске клубове са Косова. Челници КСС упозорили ФИБА да се по сваку цену морају избећи мечеви Србије и Косова.

Кошаркашки савез Србије саопштио је да ће учинити све да заштити српске клубове и играче са Косова, и упозорио ФИБА да треба избећи све утакмице тих селекција са Србијом.

Косово је у петак увече постало пуноправни члан ФИБА и његове селекције ће од лета учествовати у утакмицама под окриљем те организације.

"Очекујемо да ће челници ФИБА озбиљно схватити наше упозорење да по сваку цену треба избећи међусобне мечеве у свим категоријама, од најмлађих па до сениорских, како репрезентативне, тако и клупске", наводи се у саопштењу КСС.

Косово је у децембру постало пуноправни члан Међународног олимпијског комитета, чиме је отклоњена и последња препрека пријему у ФИБА.

"Пријем Косова у чланство ФИБА, и поред противљења Србије, логична је последица чланства Косова у Међународном олимпијском комитету. Кошаркашки савез Србије учиниће све да заштити српске клубове и играче са теротирије Косова и Метохије", наводи се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи