Читај ми!

АБА уживо: Партизан влада Јадраном

Црвена звезда - Партизан 63:71 Кошаркаши Партизана освајачи су Јадранске лиге ове сезоне, пошто су у узбудљивом финалу савладали Црвену звезду са 71:63. Црно-бели су шести пут у историји освојили прстен шампиона АБА лиге, Лео Вестерман јунак финалног меча.

22.44 - Владимир Лучић, капитен Партизана: "Ово ми је најсрећнији дан у животу. Хвала момцима који су ми омогућили да као капитен подигнем овај трофеј". Петар Божић: "Преокренули смо резултат одмах на почетку другог полувремена и стигли до заслуженог трофеја".

22.35 - Све је готово, Партизан је победник Јадранске лиге. На крају, црно-бели победили Звезду са 71:63 и шести пут у својој историји понели пехар шампиона регионалне лиге.

22.32 - Сто секунди пре краја меча, поготком Жофрија Ловерња, Партизан има 11 поена предности и веома је близу освајања шампионског прстена на Јадрану. 

22.28 - Партизан покушава да приведе меч крају, Црвена звезда не успева да угрози црно-беле, осим са линије слободних бацања. Резултат: Црвена звезда - Партизан 56:65. 

22.21 - После кошкања Лучића и Катића, оба тренера добила по другу тејничку грешку, аутоматски искључујуће. Партизан и даље чува предност, Ракочевић покушава да покрене црвено-беле. Тренутно: Црвена звезда - Партизан 55:61.

22.11 - Последња четвртина почела неспортском личном Демаркуса Нелсона, Партизан стигао до највеће предности (53:45), а затим је уследила техичка грешка за Душка Вујошевића. Серијом слободних бацања, Ракочевић смањује резултат на 53:48.

22.03 - Велики број прекршаја и слободних бацања обележило је трећу четвртину. У таквој игри боље се снашао Партизан, па у последњу четвртину улази са предношћу од 50:45. 

21.49 - Партизан наставља са серијом. После техничке грешке Дејана Радоњића и погођеног слободног бацања Ловерња, црно-бели воде 41:38. 

21.45 - Нешто боља игра Партизана на почетку треће четвртине и црно-бели се резултатски враћају у живот. После слободних бацања Владимира Лучића резултат је 36:35 за Звезду.

21.36 - Почело друго полувреме у Лакташима, директан пренос пратите на РТС1.

21.20 - Слично као у финишу прве четвртине, Звезда и пред велики одмор стиже до осетније предности. Овога пута, Савовић је човек за којег одбрана Партизана нема решења. Црвена звезда на полувреме одлази са предношћу од 32:25.

21.09 - Неизвесност се наставља. Прошко је више од пола друге четвртине, а ниједан ривал не стиже до убедљивије предности. Црвена звезда - Партизан 22:22. 

20.53 - После изједначене игре у првој четвртини, Звезда у финишу стиже до прве осетније предности 18:14. Одбрана Партизана за сада нема решења за фантастичног Демаркуса Нелсона. 

20.41 - После првих пет минута игре, резултат је 9:9. Одличне партије Муслија и Нелсона.

20.36 - Одличан почетак Партизана, уз пет поена Муслија, црно-бели повели 7:0, узвраћа Звезда поенима Нелсона и Ракочевића. 

20.30 - Почео меч у Лакташима. 

20.25 - За неколико минута почиње финале Јадранске лиге, у којем се састају Црвена звезда и Партизан. Директан пренос меча можете пратити на Првом програму Радио-телевизије Србије.

19.25 - Нешто више од сат времена пре почетка "вечитог" кошаркашког дербија између Црвене звезде и Партизана у финалу завршног турнира Јадранске лиге, ситуација око дворане у Лакташима је мирна, а навијачи већ увелико улазе у халу. Полицајци стоје на сваких стотинак метара с обе стране улица у близини дворане, а патроле су распоређене на стратешким местима. Организовани навијачи тек треба да дођу, али ће они бити распоређени на супротне трибине и чувани кордонима полиције. Занимљиво, улазнице за финале још нису продате.  

Кошаркаши Партизана шести пут у историји освојили су регионалну Јафранску лигу, пошто су вечерас у финалу завршног турнира у Лакташима савладали Црвену звезду са 71:63 (14:18, 11:14, 25:13, 21:18).

У изузетно нервозној утакмици Партизан је до победе дошао захваљујући сјајној игри у другом полувремену, посебно у трећој четвртини када је недокнадио минус од седам поена на полувремену и стекао предност, коју је у последњем периоду, не само сачувао, него и увећао.

Црно-бели су се овим тријумфом реванширали вецитом ривалу за овосезонски пораз у финалу Купа Радивоја Кораћа.

Тренери Партизана и Звезде Душко Вујошевић и Дејан Радоњић искључени су пет минута пре краја због кошкања са судијама и техничким грешкама.

Најефикаснији у екипи новог шампиона Јадрана били су Давис Бертанс и Лео Вестерман са по 15 поена, док су најбољи учинак у црвено-белом тиму имали Рашко Катић са 19 поена, односно Игор Ракочевић и Борис Савовић са по 14 поена.

Партизан и Црвена звезда обезбедили су пласман у Евролигу наредне сезоне, док ће Игокеа, победник лигашког дела, у квалификације за елитно европско такмичење.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару