Читај ми!

Радоњић и Вујошевић: Растерећенo у финалу

Тренери кошаркаша Црвене Звезде и Партизана, Дејан Радоњић и Душко Вујошевић, оценили су данас да ће обе екипе сутрашње финале Јадранске лиге играти растерећеније, пошто су победама у полуфиналу остварили примарни циљ - пласман у Евролигу следеће сезоне.

ренери вечитих ривала сложни у оцени да ће притисак у финалу бити мањи јер су обе екипе остварили најважнији циљ за ову сезону, односно пласирале се у Евролигу. Финале се игра у суботу од 20.30.

Дејан Радоњић очекује много бољу и сигурнију игру свог тима и освајање титуле на Јадрану.

''Јучерашњи дан завршен на задовољство обе екипе, био је евидентан велики притисак у полуфиналу. У финалу против Партизана мотивација је увек највећа. Полуфинале је за нас било меч сезоне. Чека нас евролигашко финале, Партизан у том такмичењу има веће искуство од Звезде. Велику мотивацију и жељу ставићемо у функцију победе над црно-белима'', поручио је Радоњић.

Он је додао да дуели са Партизаном, поготово у директној борби за трофеј, носе посебну мотивацију и жељу.

''С обзиром да сам јако кратко ту и да сам водио само два меча, надам се да ће оптерећење бити мање и да ће то донети већи квалитет. Надам се да ћемо успети сутра да освојимо трофеј'', закључио је Радоњић.

Његов колега са клупе Партизана, Вујошевић, истакао је да су црно-бели мотивисани да освоје трофеј, пошто им је он измакао прошле године.

''Растерећеност ће пружити прилику за обе екипе. Ипак, утакмице са Звездом саме по себи имају велики значај, за тренере, играче и навијаче. Носе пуно адреналина. Имамо и даље глад за трофејима, поготово у дуелу са ривалом као што је Звезда, истакао је Вујошевић.

''Што се тиче императива, највећи део посла је завршен у полуфиналу које је обезбеђивало врло важну ствар - ко ће репрезентовати регион у Евролиги. Јучерашње утакмице игране су под великим притиском, а овај тим Партизана направили смо са концептом тоталног подмлађивања. Нисмо обећавали превише, ни пласман у ЕЛ, нити трофеје. Обећали смо напоран рад, одржали смо то обећање. Не радимо у лаким условима, али немамо превише разлога да се жалимо, направљен је велики успех освајањем позиције за Евролигу'', рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у Лакташима.

Партизан је јуче у полуфиналу савладао Игокеу са 63:57, док је Црвена звезда била боља од Радничког из Крагујевца са 79:78.

Кошаркаш Звезде Вук Радивојевић оценио је да су оба тима пласманом у финале скинула велики терет са леђа и направила успех.

''Велика ствар за нас и Партизан је улазак у финале. Ове сезоне играмо друго финале са Партизаном, а први пут се састајемо за трофеј у регионалној лиги. Надам се да неће бити инцидената. Знамо шта носи меч са Партизаном, поготово кад се игра за трофеј. Види се да је Партизан напредовао из дана у дан, подигли су форму постали су прави тим. Одлучиваће концентрација и мирна глава'', истакао је Радивојевић.

Кошаркаш Партизана Драган Милосављевић казао је да је екипа подигла форму у правом тренутку.

''Веома тешка утакмица нас чека сутра. У последње време играмо све боље И боље, доста смо напредовали ове сезоне. Очекујем да сутра пружимо максимум, бићемо веома мотивисани'', навео је он.

Актери сутрашњег финала, које почиње у 20.30, апеловали су на навијаче да на спортски начин бодре екипе и изразили наду да ће све проћи без инцидената.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару