Читај ми!

Звезда слави, Раднички жали

Звезда срећна због пласмана у Евролигу. Раднички жали за испуштеном победом. Капитен кошаркаша Црвене звезде Игор Ракочевић рекао је после пласмана у финале завршног турнира Јадранске лиге да је екипа остварила примарни циљ у сезони и показала да се враћа у форму од пре неколико месеци. Радоњић честитао екипи. Николић: Звезда због наших промашаја игра Евролигу.

"Честитам свима пласман у Еворлигу, то нам је био најбитнији циљ, пресрећни смо због тога. Ово је био једини императив у сезони, освојили смо и први трофеј после шест, седам година. Наш пројекат је већ успешан, али нећемо се задовољити. На 40 минута смо од још једног трофеја, показали смо карактер. Звезда до сада никад није освојили Јадранску лигу, верујем да ћемо успети за два дана", казао је Ракочевић на конференцији за новинаре после утакмице.
Он је признао да је било тешко играти против Радничког вечерас.

"Било је јако тешко играти. Раднички са искусним тренером Николићем увек има неке специјалне варијанте у одбрани, мене су тотално одвојили од лопте, доста нам је требало да се прилагодимо. Добили смо утакмицу одбраном. Вратили смо се су другој четвртини док смо губили са више од 10 разлике, полако се дижемо и враћамо у форму од пре неколико месеци. Вечерас сви за једног један за све, то је прави пут и рецепт за трофеј", навео је он.

"Притисак је био велики, не волим што нам је цела сезона стала у једну утакмицу. Могли смо вечерас и да изгубимо, било је доста преокрета. Гладни смо трофеја, имамо снаге за то", додао је Ракочевић.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић нагласио је да сви заслужују честитке за пласман у Евролигу.

"Меч је очекивано био тежак, психолошко стање није било на идеалном нивоу. Од старта смо кренули с тактичким надмудривањем и квалитетном одбраном и тројкама успели смо да се вратимо у меч. Имали смо две сасвим добре прилике да раније решимо утакмицу, али смо прибегли лошим решењима и омогућили Радничком да стекне предност. Ту сам тек десетак дана, ово је успех и мојих колега претходника, Миливоја Лазића и Владе Вукоичића", рекао је Радоњић.

"Окрећемо се дуелу који нас очекује у финалу. Мислим да ћемо моћи растерећеније да играмо то финале", поручио је тренер Црвене звезде.
 
Тренер кошаркаша Радничког из Крагујевца Мирослав Николић рекао је вечерас да је његова екипа лошом игром у завршници и бројним грешкама дозволила Црвеној звезди да победи у полуфиналу Јадранске лиге.

"Све сте видели, толико се разумете. Имали смо их током целе утакмице. Променили смо тактику у одбрани, провоцирали смо играче да шутирају. Већим делом утакмице је било у реду. Успели смо да ухватимо прикључак, смогли смо снаге да изменама направимо преокрет да се добије једна институција. Рачунали смо да ћемо са 80 поена добити утакмицу", рекао је Николић новинарима у Лакташима после пораза (79:78).

Николић је казао да је да су његови играчи прерано почели да се радују, као и да им је недостајало концентрације у завршници утакмице.
"Концентрација је у последња два минута пала, играчи су вероватно мислили да су већ добили утакмицу. Нису примили информацију за последњи напад. Нисмо погодили пенале ни отворени шут, само мени дају кош са пола терена у последњој секунди. Звезда због наших промашаја игра Евролигу", казао је Николић.

Кошаркаш Црвене звезде Борис Савовић рекао је после победе над Радничким да је његов тим оправдао малу улогу фаворита и да је заслужено славио за пласман у финале завршног турнира Јадранске лиге.

"Имали смо малу улогу фаворита, на крају смо то оправдали и заслужено победили . Хвала навијачима што су дошли и подржали нас. Многи су сумњали да можемо победимо, а мислим да нас је и Раднички потценио. Показали смо да вредимо и са много самопоуздања ћемо ући у финале, није битно против кога ћемо играти", рекао је Савовић после драматичне утакмице.

Рашко Катић, који је постигао 22 поена, казао је да је изборена веома тешка победа и да није лако правити анализу одмах након утакмице.
"Када смо кретали, када смо се договарали, били смо одлучни. Рекли смо да колико год да траје меч, ако треба да се одлучује и у последних 10 секунди, нека буде, само да победимо. Испало је као што смо претпостављали", истакао је он.

Катић је навео да су црвено-бели показали карактер, али и да су имали среће.

"Извукли смо утакмицу најбитније је да смо остварили циљ, прошли у финале и обезбедили Евролиги. То је био основни циљ ове сезоне. Потрудићемо се да се регенеришемо у 24 сата пред нама и да прави изадјемо на мегдан у финалу, ко год нам био противник", поручио је Катић.

Кошаркаш Радничког Стефан Синовец навео је да су он и саиграчи добили "што су хтели", утакмицу на једну лопту, али да су на крају несрећно поражени.
"Имали смо своје прилике, промашили смо два пенала на крају. Нисмо постигли кош у последња два минута, што је много за овакву утакмицу. Звезда је искористила своје прилике, имала је среће, погодила шутеве и славила", резигнирано је закључио.

"Знали смо да смо близу победе, али никад није готово у спорту, то смо научили у Ужицу. Искусни смо, знамо да није готово док се не заврши. Нисмо успели да победимо и то је то", казао је Синовец.

Његов саиграч Бојан Крстовић навео је да тим Радничког "као да се уплашио победе".
"Промашили смо четири пенала и тројку. Борили смо се, играли добро, и да смо победили то би било заслужено. Добро смо почели, медјутим, они су направили 16-0 и и ту је вероватно дошло до малог пада. Ипак, вратили смо се, али је на крају срећа била на њиховој страни у завршници. Честитам Звезди", казао је Крстовић. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару