Читај ми!

Звезда у Евролиги – остварен сан

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале завршног турнира регионалне Јадранске лиге пошто су данас у Лакташима, у првој полуфиналној утакмици, савладали екипу крагујевачког Радничког са 79:78 (20:27, 21:13, 21:20, 17:18). Овим успехом црвено-бели су обезбедили и учешће у Евролиги наредне сезоне. У борби за титулу Звезда чека победника другог полуфинала у којем од 21 сат играју Игокеа и Партизан.

Црвено-бели су овим тријумом и пласманом у финале завршног турнира обезбедили играње у Евролиги следеће сезоне, први пут после 14 година. Изабраници Дејана Радоњића су у узбудљивој завршници буквално ишчупали победу, захваљујући промашија Терика Вајта са линије за слободна бацања, док је на другој страни половично прецизан био Вук Радивојевић. Прилику да Радничком донесе тријумф у последњем нападу имао је Стивен Марковић, али није био успешан.

Утакмицу у Лакташима обележио је велики број преокрета, као и неизвесна завршница у којој је виђен велики број промашених слободних бацања и изгубљених лопти.

Раднички је боље почео утакмицу и у финишу прве четвртине стекао седам поена предности, коју је почетком друге деонице повећао на плус 13. Звезда је тада средином друге четвртине направила серију 16:0 после чега је уследила неизвесна борба до краја полувремена, које је завршено поеном предности за београдски клуб.

Црвено-бели су добро почели друго полувреме и дошли до девет поена предности, након чега је уследила серија Радничког од 11:0, али су Београђани успели да је прекину и трећи период заврше са предношћу.

 

Звезда је у последњој деоници поново добро кренула и други пут дошла до максималних девет поена предности, након чега је екипа из Крагујевца за пет минута новом серијом, овог пута 18:2, два минута пре краја поново дошла до водјства од седам разлике (78:71).

После тога Раднички није успео да постигне ниједан поен, а црвено-бели су серијом 8:0 дошли до новог преокрета и победе.

Утакмица је одиграна пред око 2.500 гледалаца у хали у Лакташима, а судили су Илија Белошевић, Срдјан Дожаи и Синиша Херцег.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Цветковић, Браун 2, Суботић, Ракочевић 9, Лазић 8, Симоновић 2, Савовић 18, Катић 22, Самарџиски, Радивојевић 4, Нелсон 5, Скот 9.

РАДНИЧКИ: Миљеновић, Синовец, Цхапин 25, Јовић, Марковић 8, Еменинг 7, Бирчевић 5, Борисов, Димић, Крстовић 10, Мијатовић 11, Вајт 12.

Финална утакмица завршног турнира у Лакташима игра се у суботу од 20.30 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару