Читај ми!

Ове године биће посебно драматично

Директор кошаркашке Јадранске лиге Радован Лорбек рекао је да овогодишњи "фајнал фор" одлучује и више него што је руководство лиге имало намеру.

"Ове године је 'фајнал фор' посебно драматичан, одлучује и више него што смо имали намеру. Све коначне и дефинитивне одлуке падају овде, на овом турниру и то повећава тензију и значај догађаја", рекао је Лорбек на веома посећеној конференцији за новинаре у Лакташима.

У четвртак почиње завршни турнир Јадранске лиге у Лакташима. У првој утакмици, од 17 сати, играју Црвена звезда и Раднички из Крагујевца, док од 21 сат почиње меч Игокеа - Партизан.

Игоека је лигашки део такмичења завршила на првом месту на табели, али ће пласман у Евролиги тражити уласком у финале, јер према правилима финалисти завршног турнира избориће директан пласман у најелитније европско такмичење.

"Честитам свим екипама, а нарочито Игокеи, која је освојила прво место. И друге три екипе показале су висок ниво и сада се све одлучује испочетка, тако да је тензија невероватна. С једне стране је добро, с друге није у складу са тим што ми у овим просторима сматрамо идеалним... ", рекао је он.

Лорбек је најавио да ће се на Скупштини Јадранске лиге 15. маја расправљати о свему што се догодило ове сезоне.

"До сада смо имали посебан систем бодовања за Европу. То је био систем који смо имали само ми, био је веома добар, али сви у Европи желе, а и ми, да наша лига постане такмичење слично националном такмичењу, као што је била југословенска", рекао је он.

Лорбек је додао да је задовољан што се завршни турнир игра у Босни и Херцеговини.

Директор Јадранске лиге задужен за такмичење Јосип Билић рекао је да очекује да ће на завршном турниру екипе приказати добру кошарку.

Остало је још карата за обе полуфиналне утакмице, а организатор је позвао навијаче да раније дођу у халу и најавио да неће дозволити пропусте у обезбеђењу, јер ће детаљно бити прегледан сваки навијач.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару