Звезда боља од Константина

Кошаркаши Црвене звезде победили су данас у Београду нишки Константин са 96:71 у утакмици трећег кола Суперлиге Србије. То је друга Звездина победа, док је Константин претрпео трећи пораз у Агрожив Суперлиги.

Кошаркаши Црвене звезде победили су данас у Београду нишки Константин са 96:71 (25:13, 14:19, 25:25, 32:14), у утакмици трећег кола Суперлиге Србије. То је друга вездина победа, док је Константин претрпео трећи пораз у лиги.

Утакмица је одиграна без публике, пред празним Пиониром, пошто је Црвена звезда кажњена због неспортског понашања навијача током вечитог дербија са Партизаном.

Црвену звезду су до победе предводили Игор Ракочевић са 21 поеном и Борис Савовић са 17 поена и шест скокова. Александар Цветковић и Елтон Браун додали су по 10 поена.

У екипи Константина Владимир Величковић био је најефикаснији са 14 поена, Петар Деспотовић постигао је поен мање и имао по пет скокова и асистенција, док је Бојан Петровић додао 10 поена.

Константин је на почетку повео са 11:5, али је до краја прве деонице Звезда успела да преокрене на 20:11. Са добром игром црвено-бели су наставили и у другој четвртини, када су после Ракочевићевог коша повели са 27:16.

Након тога, Константин је преко Петровића, Филипа Думића и Деспотовића успео да изједначи на 27:27, па се играло кош за кош. Домаћи су до краја успели да се одлепе и на полувреме оду са 39:32.

Звезда је у наставку чувала вођство, а после поена Ракочевића, у 25. минуту стекла је 15 поена предности, 52:37. Нишка екипа је до краја четвртине и почетка последње деонице успела да смањи заостатак и дође на 59:64 преко Петровића.

Екипа Владе Вукоичића је појачала у последњој деоници и полако увећавала предност преко Савовића, Брауна и Марка Симоновића.

У следећем колу, у среду, Црвена звезда ће од 18 сати у Пиониру играти против Радничког из Крагујевца, док ће Константин од 19.45 играти на гостовању против Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару