Читај ми!

Незадовољство у оба табора

Кошаркашки клубови Црвена звезда и Партизан огорчени казнама које је изрекао директор такмичења кошаркашке Супер лиге Предраг Бојић. У Звезди сматрају да је Бојић "произвољно кажњавао", док су црно-бели отишли корак даље, најавивши повлачење свог члана из Председништва лиге.

Још један "вечити дерби" је завршен, али се страсти не смирују ни два дана касније. Нови сукоби, нове судијске грешке и ново "дивљање" представника и симпатизера оба клуба сигурно не доносе ништа добро српској кошарци.

Кошаркашки клуб Црвена звезда изразио је незадовољство казнама због инцидената на утакмици 2. кола Суперлиге против Партизана у среду и затражио оштрије санкционисање тренера црно-белих Душка Вујошевића.

Црвено-бели су због пропуста у организацији тог меча кажњени играњем једне утакмице пред празним трибинама и новчано укупно са чак 259.600 динара, док је Вујошевић суспендован на два меча због сукоба са судијом током "вечитог" дербија.

Црвена звезда је на клупском сајту објавила да је директор Суперлиге Предраг Бојић "поново произвољно кажњавао", да је још једном показао "да му аршини приликом санкционисања нису једнаки", а да клуб због тога изражава најоштрији протест.

"Сада се поставља питање да ли је Бојић уопште прочитао Дисциплински правилник такмичења које предводи и да ли је у обзир узео чињеницу да се овакви испади Вујошевићу не догађају први пут у сезони, а камоли у каријери. Подсећамо да је сличне испаде, додуше у Јадранској лиги, Вујошевић имао на утакмици са Задром и на гостовању против Солнока", стоји, између осталог, у саопштењу црвено-белих.

Клуб поручује да је одлука коју је донео Бојић "у најмању руку смешна" и да још једном под лупу ставља његов кредибилитет за обављање функције директора лиге.

Са друге стране, ни црно-бели нису задовољни изреченим казнама. У јавном саопштењу на званичном сајту КК Партизан стији да је "одлука директора такмичења скандалозна".

"Очигледно је да директор такмичења примењује двоструке аршине при доношењу одлука. Не пропушта се ни једна прилика да се КК Партизан драстично кажњава, а дискриминишу се играчи и функционери клуба из Хумске", наводи се у саопштењу.

Црно-бели посебно наводе напад на тренера Душка Вујошевића, као и неједнаку казну за Дависа Бертанса и Бојана Суботића.

"Показало се да је управа КК Партизан донела најисправнију одлуку да уочи овог меча не прихвати размену карата са Црвеном звездом. Наши навијачи би поново били означени као највећи кривци, овако без њиховог присуства и могућности да се изнова неправедно окриве, какав је случај био у Крагујевцу, сва осуда и кривица се сада упућују на играче и тренера Партизана", сматрају у Партизану.

На крају, управа Партизана до даљњег повлачи свог члана из Председништва лиге, јер сматра да "у оваквим оклоностима не виде сврху учешћа у даљем раду".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару