Крстић: Остварили смо циљ

Кошаркаш московског ЦСКА Ненад Крстић изјавио је да није било лако остварити циљ и пласирати се у нокаут фазу Евролиге, али да ће његов тим спремно дочекати четвртфиналне дуеле са шпанском Кахом Лаборал. Целе сезоне идемо корак по корак, па ћемо и сада тако, рекао је Крстић.

Капитен репрезентације Србије и кошаркаш ЦСКА из Москве Ненад Крстић изјавио је данас да његовом тиму није било лако да избори зацртани циљ, пласман међу прве две екипе у групи.

"Фазу Топ 16 смо завршили како смо и планирали, а то је да заузмемо једно од прва два места, и имамо предност домаћег терена. Нисмо то баш лако остварили јер први део није био како смо очекивали. Најважније је да смо заиграли како треба када је најпотребније", рекао је Крстић.

ЦСКА је фазу Топ 16 завршио са 11 победа и три пораза, од којих два узастопна у јануару. Московљани су прошле године важили за највећег фаворита за освајање титуле европског првака, али нису успели у томе.

"Одиграли смо јуче (победа против Панатинаикоса у Атини 69:63) као тим. Спремни дочекујемо наставак такмичења и мечеве са Кахом. Не бежимо од улоге фаворита, али наш основни циљ је 'фајнал фор' у Лондону. Додуше, ја и други који су играли прошле године, када смо били изразити фаворити, а нисмо освојили, знамо да не побеђује увек фаворит. Али, о том-потом. Целе сезоне идемо корак по корак, па ћемо и сада тако", рекао је Крстић.

У осталим дуелима играју Олимпијакос-Ефес, Барселона-Панатинаикос и Реал Мадрид-Макаби.

Капитен Србије је рекао да је тешко прогнозирати фаворите, али је казао да Барселона може да понесе тај епитет у дуелу са Атињанима.

"Све је то отворено. Можда Барселона која игра константно целе сезоне и има домаћи терен, може да буде фаворит против Панатинаикоса. Евентуално и Реал који је целе сезоне играо константно. У Евролиги много значи домаћи терен, јер су екипе доста изједначене и много тога зависи од тренутног ритма, тако да је тешко прогнозирати", закључио је Крстић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару