Читај ми!

Тео и Крле бољи од Жељка

Феноменалан меч, неизвесна завршница, ЦСКА у финалу Евролиге. Последњи напад "зелених" упропастио Дијамантидис, претходно Теодосић промашио два слободна бацања. На крају 66:64, Жељко Обрадовић неће имати прилику да се бори за девету титулу шампиона Европе.

Кошаркаши московског ЦСКА први су финалисти овогодишње кошаркашке Евролиге. У дербију европске кошарке, руски ол-стар тим савладао Панатинаикос Жељка Обрадовића са 66:64 и спречио српског тренера да узме девету титули шампиона Европе.

Панатинаикос је сјајно одиграо прву четвртину. Екипа из Атине постигла је у првих десет минута чак 29 поена, па је све изгледало да се Жељку смеши ново финале Евролиге.

Ипак, „армејци" се буде у другој деоници, нарочито када је одбрана у питању. „Зелени" у другом периоду успевају да постигну само пет поена, што је незапамћен случај у ери Жељка Обрадовића.

Трећу летвртину обележили су преокрети. Обе екипе су се смењивале у вођству, да би званични шампион Европе у последњи период ушао са четири поена предности.

На крају је пресудила изузетно лоша завршница Панатинаикоса. Кошаркаши ЦСКА искористили су чињеницу да је ривал прилично брзо испунио бонус, док је одбрана Московљана одлично функционисала.

Само девет секунди пре караја меча, при резултату 66:64, Милош Теодосић успева да промаши оба слободна бацања. Ипак, деконцентрацију српског репрезентативца није успео да искористи Дијамантидис, који је могао да шутира за победу, али је одлучио да асистира и лопта одлази у неповрат, а ЦСКА у финале Евролиге.

Најефикаснији у редовима "армејаца" били су Кириленко са 17, Швед са 15, Теодосић са 12 и Крстић са осам поена, док је у тиму Панатинаикоса Јасикевичијус убацио 19, Батист 11, а Дијамантидис и Кајмакоглу по 10 поена.

У финалу, које се игра у недељу, „армејци" ће играти са бољим из дуела Олимпијакоса и Барселоне, који је на програму у петак од 20 часова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару