Читај ми!

Маљковић: Повреде велики проблем

Марина Маљковић, селектор српске женске кошаркашке репрезентације, изјавила да су повреде велики проблем пред квалификације за Европско првенство и да треба пружити подршку играчицама које су спремне за наступ.

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије која се спрема за квалификације за Европско првенство у Француској Марина Маљковић, оценила је данас да су повреде велики проблем у току припрема, и да треба пружити подршку играчицама које су спремне за наступ.

"Не желим да причам о повређеним играчицама и колики је хендикеп што нису у могућности да буду са нама. Морамо да пружимо максималну подршку играчицама које су тренутно на припрема. Од њих тражим да схвате важност сваког минута тренинга и буду посвећене раду", рекла је Маљковићева медијима у Ковилову.

Он је додала да тиму предстоје припреме у Црној Гори и потом контролни мечеви.

"Пре одласка у Црну Гору списак кандидата биће скраћен за четири-пет играчица. У Тивту ћемо само тренирати, неће бити мечева, јер ћемо имати до почетка квалификација девет контролних утакмица што је сасвим довољно да се тим уигра и буде у доброј форми за искушења која га очекују", рекла је селекторка српских кошаркашица.

Потпредседница Кошаркашког савеза Србије задужена за женску кошарку Ана Јоковић оценила је да су кошаркашице већ направиле велики помак у резултатима али да их пред квалификације муче повреде.

"Већ на старту припрема имамо великих проблема са повредама. Шансе да заигра Соња Петровић готово да не постоје, док ћемо све учинити да се опораве Дајана Бутулија и Јелена Миловановић. Ипак, верујемо у девојке које вредно раде и боре се за место у националном тиму", рекла је Јоковићева.

Кошаркашица Србије Тамара Радочај рекла је да је атмосфера у тиму одлична и да су девојке веома мотивисане.

"Доста тога смо урадили у претходних десет дана. Атмосфера у тиму је одлична, све играчице су веома мотивисане. Знамо шта нам је циљ и како да дођемо до њега. Имамо довољно времена да се уиграмо и будемо спремне за први квалификациони дуел против Црне Горе", рекла је српска репрезентативка.

Први меч квалификација за Европско првенство кошаркашице Србије играће 13. јуна против селекције Црне Горе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару