Нанђинг, престоница славних кинеских династија

Заједно са још седам градова, Нанђинг ће бити центар кошаркашког света на предстојећем Светском првенству у Кини. Други највећи град у источном делу ове земље одликује велика традиција, пошто га је шест од десет династија бирало за престоницу.

Нанђинг, престоница славних кинеских династија Нанђинг, престоница славних кинеских династија

Нанђинг је главни град провинције Ђангсу и лежи на највећој реци у земљи - Јангцекјанг.

Историјски, али и туристички, важи за један од најбитнијих градова у Кини, a други је највећи у Источној области четврте највеће земље на свету.

Осам милиона становника налази се у самом граду, док уз околна места и регије та цифра иде и до 30 милиона.

Центар Нанђинга одликују велике градске зидине, које је подигла једна од шест династија које су овај глад прогласиле престоницом. Поред зидина, међу знаменитостима се налазе бројни маузолеји, храмови, чак и језера. 

У дугој историји Кине, овај град се сматрао и сматра за центар културе, политике, економије и туризма.

Поред свега поменутог, Нанђинг ће многобројним туристима понудити и најбољу светску кошарку.

У дворани "Омладински Олимпијски Спортски Парк" у Нанђингу играће се шест утакмица Групе Ф, као и четири меча друге фазе Свестког првенства.

Дворана је изграђена 2011. године због Олимпијских игара за младе одржаних три године касније. Састоји се из два дела, унутрашња и спољашња дворана. Капацитет унутрашње, у којој се игра између осталог и кошарка је 20 хиљада, што је чини највећом тог типа у Кини.

Нанђинг ће бити домаћин Грчкој, Бразилу, Бразилу и Новом Зеланду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво