Парагвај после пенала

Репрезентација Парагваја претпоследњи је четврфиналиста Мундијала у Јужној Африци. После 120 минута борбе са Јапанцима, резултат је био 0:0, а "црвено-бели" искористили свих пет једанаестераца. Трагичар леви бек "самураја" Комано, који је у трећој серији погодио пречку.

Парагвај је први пут у својој историји у четвртфиналу Светског првенства. После велике борбе са незгодним Јапанцима, изабраници Херарда Мартина су четврта јужноамеричка екипа која се пласирала међу осам најбољих репрезентација на Мундијалу у Јужној Африци.

Меч у Преторији обележила је изузетно борбена и пожртвована игра на обе стране. Обе екипе више су биле концентрисане на одбрану свог гола, па није виђено превише изгледних прилика за гол.

Први су припретили Парагвајци. Бариос излази сам пред Кавашиму, али је голман Јапана добро постављен. Већ у следећем минуту узвраћају "самураји". Матсуи опробава шут из велике удаљености, а лопта свој лет завршава на пречки Виљаровог гола.

Још по једна шанса на обе стране до одласка на одмор. Прво Санта Круз не користи добру прилику и шутира непрецизно, поред гола, а у 39. минуту, најбољи играч Јапана, Кеисуке Хонда завршава одличну акцију свог тима ударцем са 17 метара, замало непрецизно.

У другом делу игре, ситуација се још више смирила. Ниједна екипа није желела превише да ризикује, па су вредне помена само две ситуације у том делу игре. У 59. минуту центрира Морел право на главу Ривероса, али је Кавашима још једном сигуран. Са друге стране, слична ситуација, после корнера, највиши у скоку је Танака, али нема промене резултата.

Ушло се у продужетке, а у њима као да није било екипе Јапана. Парагвајци су деловали нешто агилније, па су већ у првом продужетку направили неколико полуприлика за гол. Бариос, Валдез и Барето били су непрецизни, а Кавашима сигуран.

У другом продужетку није било опаснијих акција обе екипе. Као да су и Тамадини и Херардови момци желели да њихов меч одлучи пенал лутрија. Тако је и било.

Кључни тренутак догодио се у трећој серији. Леви бек Јапана, Комано, упутио је снажан ударац ка голу Виљара, али као и у току меча, лопта је завршила на пречки. Парагвајци су редом били сигурни, голове су постигли Барето, Бариос, Риверос, Валдез и Кардосо. За Јапан стрелци су били Ендо, Хасебе и Хонда.

Јапанци нису разочарали на овом турниру, али ће морати да спакују кофере и отпутују кући, док Парагвајци могу на миру да гледају вечерашњи меч између Шпаније и Португала и чекају свог ривала у четвртфиналу.

За Парагвај меч су започели: Виљар, Морел, Бонет, Да Силва, Алкараз, Вера, Риверос, Ортигоза, Бенитез, Бариос и Санта Круз. Играли су још: Валдез, Барето и Кардосо.

Јапан је играо у следећем саставу: Кавашима, Комано, Танака, Наказава, Нагатомо, Абе, Ендо, Матсуи, Хасебе, Окубо и Хонда. Са клупе су ушли: Оказаки, К. Накамура и Тамада.

Меч је одигран на Лофтус Версфелд стадиону у Преторији, а главни судија меча био је Франк Де Блекер из Белгије, који је, за разлику од неких његових колега, сјајно обавио посао.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара