Моћне "кариоке"

Бразил је убедљиво савладао Чиле резултатом 3:0 и тако се без већих проблема пласирао у четврт финале Мундијала. Изабраници Карлоса Дунге су у првом полувремену начели противника са два поготка, а у наставку су постигли и трећи. Жуан, Луис Фабијано и Робињо стрелци за "кариоке".

Три утакмице су се мучили и нису личили на себе, а онда је дошао најважнији меч на Мундијалу са Чилеом, и Бразилци су се показали у пуном сјају. Убедљива победа против јужноамеричког ривала, одвела је "кариоке" у четврт финале, где ће играти против одличних Холанђана.

Бразилци су и ову утакмицу добили онако како најбоље знају, бразилски. У мечу где је противник у првом полувремену био равноправан, само неколико минута добре игре било је довољно "кариокама" да преломе целу утакмицу.

Многи сумњали у ову бразилску генерацију, која је за разлику од многих претходних, на шампионат допутовала са много мање великих звезда, али је селектор Карлос Дунга од њих направио моћан колектив који, како се Мундијал ближи крају, пружа све боље партије.

Ни маестрални Марсело (Лудак) Бијелса, на клупи Чилеа није могао да спреми екипу за један овакав меч.

Чилеанци су без икаквих калкулација од старта напали Бразилце, али су "кариоке", брзо успоставиле контролу на средини терена. Ипак, напади Бразила су завршавали далеко испред казненог простора противника, и нису представљали опасност.

У том делу игре издвајају се само шутеви Луиса Фабијана и Силве.

Већи део првог полувремена, ова два тима су у најмању руку били равноправни противници, а највише се играло на средини терена. Обе екипе су покушавале дугим лоптама да направе шансу, али ти пасови су већином били непрецизни.

Ипак својих три минута први је дочекао Бразил, када је показао сву своју снагу и преломио меч.

Када већ нису могли из игре, отпор сјајних Чилеанаца је сломљен после прекида. После корнера са десне стране, најбољи у скоку је био Жуан, који је главом закуцао лопту у чилеанску мрежу.

Славље навијача на стадиону у Јоханесбургу још није ни прошло, када су три минута касније "кариоке", после сјајне акције Робиња, Каке и Луса Фабијана, запечатиле судбину грогираном противнику. Егзекутор је поново био маестрални Луис Фабијано.

До полувремена Чилеанцима је остало само да "збију редове" и да се потруде да не приме још неки погодак, јер су и поред заостатка од два гола, имали резултат који су могли да стигну.

Наставак меча донео је сличну игру са почетка утакмице. Бразил је имао више лопту у ногама и контролисао игру, али није се трудио да превише срља ка голу Чилеанаца.

Таман када је темпо игре спласао а утакмца ушла у мирнији ток, као из ведра неба уследио је брз продор Рамиреза, који је асистирао Робињу, а фудбалер Сантоса је прецизним ударцем трећи пут затресао мрежу Чилеанаца. 

Ако је до тог тренутка и постојала шанса за Бијелсине изабранике да могу да стигну резултат, она је сада угашена.

И Чиле је имао неколико прилика да смањи резултат, а најбољу шансу пропустио је Валдивија, али је његов ударац са ивице шеснаестерца отишао преко гола Бразилаца.

Бразилци поново прете преко Робиња који добија сјајну лопту и са десне стране улази у шеснаестерац, али шутира поред гола.

Узвраћа Суазо, који је примио лопту у шеснаестерцу Бразила, али његов шут голман Жулио Цезар брани. После корнера још једна шанса за Чилеанце, али је лош ударац Суаза некако завршио на горњем делу пречке бразилског гола.

Неколико минута пре краја утакмице шансу да смањи резултат имао је и Босанжур, али је његов шут искоса са десетак метара завршио поред гола Цезара.

Последњу прилику да бар мало ублажи пораз имао је Валдивија, али је његов ударац био непрецизан.

Бразил је имао неколико опасних напада, али није било довољно концентрације у завршници да се повећа резултат.

Убедљивом победом "кариоке" су се на маестралан начин пласирале у четврт финеле Мундијала, где их чека Холандија. Ово ће бити прави тест за Дунгине момке, који, бар за сада, оправдавају улогу фаворита на овом такмичењу.

За Бразил су наступили: Цезар, Мајкон, Жуан, Лусио, Бастос, Алвеш, Силва, Рамирез, Кака, Робињо и Луис Фабијано. Шансу су добили и Нилмар, Клеберсон и Мело.

Чиле је наступио у следећем саставу: Браво, Исла, Контрерас, Хара, Фуентес, Видал, Кармона, Гонзалес, Санчез, Суазо, Босажур. У игру су ушли и Тело, Валвидија и Миљар.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару