"Гаучоси" руше пред собом

Репрезентација Аргентине пласирала се у четвртфинале Светског купа после победе над Мексиком (3:1). Стрелци Тевез у 26. и 52. минуту и Игуаин у 33. минуту за "гаучосе", утешни гол дело Ернандеза у 71. минуту меча. Аргентини признат нерегуларан гол, али су Марадонини момци заслужили победу. Мексико није разочарао, али није имао довољно снаге да се врати у живот. У четвртфиналу, Аргентина против Немачке.

Аргентина је прошла још једну препреку на путу до дуго очекиваног трофеја првака света. У осмини финала Мундијала у Јужној Африци, "гаучоси" су савладали незгодну екипу Мексика (3:1) и обезбедили меч против Немаца. Мексиканци оставили добар утисак, али више од часног пораза нису могли.

Мексико је храбро започео меч против фаворизованог ривала и показао од самог старта да неће бити лак противник. Већ у осмом минуту Салсидо погађа пречку са више од 30 метара удаљености, а у следећем нападу прети Гуардадо, али лопта пролази тик поред десне стативе Ромеровог гола.

Аргентина се полако буди и креће да стеже обруч око мексичког гола. Резултат стиже, али највише захваљујући судијској тројци из Италије. Меси асистира Тевезу који је очигледно био у офсајд позицији, али не и за помоћног судију. Росети показује на центар, а Мексиканци не верују шта им се догодило.

Да покаже да вођство Аргентине није производ случајности, потрудио се Игуаин у 33. минуту меча. Међутим, опет је гол последица грешке, овога пута мексичког штопера Осорија, који је "на тацни" дао лопту Игуаину, а нападач Реала из Мадрида такав поклон претвара у погодак за своју екипу.

Мексиканци су потпуно у шоку и само срећи могу да захвале што су на одмор отишли само са два гола заостатка. Игуаин има прилику да постигне и пети гол на турниру, али из врло изгледне ситуације главом не успева да савлада Переза.

Други део меча Мексико креће знатно ангажованије и агресивније, али их је опет "пресекао" гол "гаучоса". Можда и најлепши гол у досадашњем делу Мундијала постиже Карлос Тевез, најбољи играч утакмице. Омалени нападач је сјајним ударцем са 25 метара "скинуо паучину" из угла гола Переза и донео Аргентини убедљиву предност.

Већ тада су "гаучоси" сматрали своју предност недостижном и препустили Мексиканцима средину терена. "Сомбрероси" покушавају да постигну макар утешни гол, а у томе не успева Дос Сантос у 70. минуту, јер са гол линије интервенише Хајнце, иако је Ромеро већ био савладан.

Међутим, у следећем минуту, Хавијер Ернандез показује зашто га је ангажовао Манчестер јунајтед. Млади мексички нападач прихватио је лопту леђима окренут голу, "окренуо" Демикелиса и снажним ударцем савладао Ромера.

До краја меча, није било озбиљнијих прилика за гол. Мексиканци су покушавали да угрозе Ромера ударцима из даљине, а за нешто више од тога нису имали снаге. Аргентинци су се ограничили на одбрану свог гола и само спорадично, индивидуалним акцијама Месија и Игуаина, претили мексичкој одбрани.

На крају, резултат остаје 3:1. Мексиканци поносно иду кући, нису разочарали у Јужној Африци. "Гаучоси" већ почињу припреме за следећи меч, против Немаца у четвртфиналу. Марадона може бити задовољан, Агире не, пре свега оствареним резултатом.

Меч је одигран на Сокер Сити стадиону у Јоханесбургу, а главни судија меча Роберто Росети и његови помоћници никако не могу добити прелазну оцену.

Аргентинци су меч почели у следећем саставу: Ромеро, Демикелис Бурдизо, Отаменди, Хајнце, Маскерано, Родригез, Ди Марија, Меси, Тевез и Игуаин. Играли су још: Верон, Гутијерез и Пасторе.

За Мексико су играли: Перез, Родригез, Салсидо, Осорио, Маркез, Торадо, Гуардадо, Хуарез, Ернандез, Дос Сантос и Баутиста. Са клупе су ушли: Барера и Франко.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару