Узалудна голеада

Дрогба и другови изгубили трку са временом. У последњем мечу победили Северну Кореју са "само" 3:0, што је недовољно да се прескочи Португал на табели, који је "извукао" нерешен резултат са Бразилом. Јаја Туре, Ромарик и Саломон Калу "изрешетали" Корејце.

"Слонови" недовољно разгоропађени у последњем мечу у групи, уједно и у њиховом последњем на овом Мундијалу. Корејци решени да покажу да нису "топовско месо", али нису могли то да докажу.

Дрогба и другови ушли су у меч са в еома једноставном рачуницом - потребно им је девет голова како би прескочили Португал у групи, и наставили такмичење. Наравно, под условом да Португал изгуби од Бразила.

Како је Северна Кореја примила седам комада од Португалаца, није било немогуће да "слонови" ураде исто, плус мало више.

Тако су и кренули од самог старта. Нису размишљали о томе шта се дешава на другом мечу, већ су се трудили да ураде оно што је до њих. На све могуће начине покушавали су да сломе отпор Корејаца, што им је успевало врло често.

Кадер Кеита је први запретио голу Корејаца, али је голман Ри Мјонг Гук сјајно интервенисао. Напад, који је предводио Дидије Дрогба, са све лонгетом на руци, одлично је функционисао, па су веома лако долазили до прилика.

Жервињо је могао да да доведе у вођство "слонове" већ у 11. минуту, али није имао среће. Али, његов саиграч, Јаја Туре јесте, неколико минута касније.

Артур Бока пробио је одбрану сјајним додавањем до Јаје Туреа, а фудбалеру Барсе није било претерано тешко да погоди мрежу. Сјајна акција и одлични напади "слонова" обећавали су много, а то је потврдио и Ромарик само неколико тренутака касније.

Дрогба је феноменално прихватио лоптур, страховито шутирао али је лопта погодила пречку. Одбила се до Ромарика који је главом послао у мрежу за 2:0, већ у 20. минуту.

Надали су се "слонови" да ће Бразил победити Португал, још ако то ураде са више од два гола разлике, онда је њихова мисија знатно олакшана.

А на самом терену, "слонови" нису имали разлога за бригу. Корејци су понекад напали, преко Тае Се Јонга, као и из "слободњака", али је све то било потпуно безопасно.

Ипак су они диктирали темпо, контролисали утакмицу и нападали из "петних жила". Жервињо је имао пар добрих прилика, пре краја полувремена, али је једном погодио стативу, док други пут, није успео да захвати лепо лопту главом.

На полувреме су отишли Дрогба и другови са два гола предности, а у наставку су морали да постигну још седам, уколико између Португала и Бразила буде 0:0.

Међутим, у другом делу, Корејци су заиграли много боље. Више су имали лопту у ногама у односу на прво полувреме, док је Тае Се Јонг, свакако најопаснији играч у тиму, имао прилику да савлада Бубакара Берија у 51. минуту, али није успео у тој намери.

"Слонови" су узвратили преко Дрогбе, али евиденто је било да нападачу Челсија недостају утакмице "у ногама" јер није успео да шутира онако како је желео.

А онда је Свен Горан Ериксон све карте бацио на напад. У игру је убацио Аруну Диндана и Саломона Калуа, како би помогли Дрогби у нападу.

Али то је, наравно, оставило доста простора Корејцима у нападу. Опет Тае Се Јонг, и опет не успева да постигне гол. Имао је две прилике почетком 80. минута, али је оба пута одбрана "слонова" била сналажљивија.

А само неколико тренутака касније, Калу постиже трећи гол за своју екипу. Бока поново у улози асистента, проналази Калуа који погађа за 3:0, али с обзиром да је крај меча за свега неколико минута, постаје свима јасно да ће се Обала Слоноваче ипак опростити од Мундијала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару