Швајцарска пакује кофере

Репрезентативци Швајцарске нису успели да савладају Хондурас и завршавају такмичење у Јужној Африци. Хондурас приказао нападачку игру, али у завршници нису имали знања и среће. На крају, обе екипе остале без голова и пласмана у осмину финала.

Репрезентативци Швајцарске и Хондураса одиграли су чудан меч у Блумфонтејну. На крају, није било голова, па су обе екипе завршиле своје учешће на Мундијалу у Јужној Африци. После победе над Шпанијом, Швајцарска потпуно разочарала, док Хондурас није постигао ниједан гол на турниру, али је освојио један бод.

Швајцарска је од почетка показала да жели победу, али нападачи Отмара Хицфелда нису успевали да направе иоле озбиљнију шансу за гол. Са друге стране, репрезентативци Хондураса, често су покушавали брзим контранападима да угрозе гол Бенаља, али у томе нису имали ни среће, ни знања.

Прво полувреме протекло је у врло равноправној борби две екипе, мада су Швајцарци у пар наврата били ближи постизању, за њих, врло битног гола.

У други део игре, обе екипе улазе много отвореније и са жељом да постигну победоносни погодак. Врло често се дешавало да нападача буде више од одбрамбених фудбалера, али ни то није било довољно обема екипама да стигну до предности.

Хондурас је имао озбиљније прилике и право је чудо како је голман Волфсбурга у овом мечу остао несавладан. Са друге стране, капитен Хондураса, голман Ваљадарес сјајно је чувао своју мрежу и у неколико наврата спасио сигуран гол.

Хондурашани ће сигурно запамтити шансе Суаза, Велкама и Алвареза, који су могли да уђу у историју националног фудбала као стрелци поготка на Светском првенству. У 85. минуту најзад се затресла мрежа Швајцараца, али је линијски судија подигао заставицу и означио да се Алварез нашао у офсајд позицији.

На крају, Отмар Хицфелд и Реиналдо Руеда, сигурно неће бити задовољни што њихове репрезентације завршавају турнир после групне фазе такмичења, а остаће запамћено да је Хондурас једина екипа на Мундијалу у Јужној Африци која није постигла ниједан погодак.

Није се прославила ни Швајцарска, која је само једном затресла мрежу ривала и то у првом мечу на турниру када су приредили велико изненађење и савладали првака Европе, екипу Шпаније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару