Без голова у Дурбану

Репрезентације Португалије и Бразила на стадиону у Дурбану одиграле утакмицу без голова и са мало шанси. "Кариоке" прве у групи, Португалија друга. Обе екипе се пласирале у осмину финала.

Иако је утакмица одлучивала која ће од ове две репрезентације заузети прво, односно друго место у групи, дуел између Бразила и Португалије ипак је имао епитет дербија.

Врхунски играчи на обе стране, растерећеност када је у питању пролазак у други круг и старо ривалство између бивших колониста и њихове колоније, најављивало је узбудљив меча са лепим потезима и много голова.

На жалост нисмо видели ништа од тога. И ова утакмица је била једна у низу тврдих мечева, без превише прилика, каква је већина на овом Мундијалу. Није се видело ништа од лепоте и "магије" у игри ова два тима.

Обе екипе су играле опрезно и тврдо, без залетања на гол противника. На почетку је нешто агресивнији био Бразил, који је преко Данија Алвеша и Нилмара пробао да угрози гол Португалије.

Неколико минута касније и Тијаго покушава за Поругалце, али његов ударац не представља опасност по "кариоке". После тога прети и Роналдо, али шутира поред гола.

Бразил је у том делу игре био нешто офанзивнији, али никако није могао да направи озбиљнију акцију. Напади "кариока" завршавали су далеко испред португалског шеснаестерца.

Најозбиљнију шансу у првом полувремену за "кариоке" пропушта Нилмар, али и његов ударац, после асистенције Луиса Фабијана, португалски голман брани. После тога, након центаршута Мајкона, шансу има и Луис Фабијано, али његов ударац главом завршава поред португалског гола.

До краја полувремена, само је Кристијано Роналдо упутио два ударца ка голу Бразила, али без веће опасности по голмана Жулија Цезара.

Имаући у виду резултат друге утакмице у овој групи између Обале Слоноваче и Северне Кореје, Португалци су и даље имали резултат који их води у други круг, док су Бразилци већ раније осигурали пут у осмину финала.

Онда ни не чуди што су обе екипе и у другом полувремену наставиле "успаванку" на стадиону у Дурбану. И даље су Бразилци имали више лопту у ногама, али без жеље да одлучније крену ка голу противника, док су Португалци тек на тренутке почињали озбиљније нападе.

Најбољу шансу за Португалце на утакмици пропушта Меирелеш, када после асистенције Роналда, са само неколико метара, шутира поред гола Бразила.

До краја утакмице није било озбиљнијих прилика. Покушаји Кристијана Роналда са једне и Алвеша, Рамиреза и Лусија са друге стране, нису претили да промене резултат на утакмици.

После пет минута зауставног времена, главни судија свира крај јако лоше утакмице на стадиону у Дурбану.

Подела бодова је задовољила играче оба тима, али не и публику, која је је јако мало видела од вансеријских играча који играју у овим екипама.

И Бразил и Португалија пласирале су се у осмину финала, а своје противнике тражиће у групи Х, где играју репрезентације Чилеа, Шпаније, Хондураса и Швајцарске.

За Португалију су играли: Едуардо, Рикардо Кошта, Бруно Алвеш, Карваљп, Дуда, Дани, Тијаго, Пепе, Меиралеш, Коентрао и Роналдо. Шансу су добили и Симао, Мендеш и Велосо.

Репрезентација Бразила наступила је у следећем саставу:  Жулио Цезар, Маикон, Лусио, Жуан, Бастос, Дани Алвеш, Жиберто Силва, Мело, Нилмар, Баптиста, Луис Фабиано. Са клупе су ушли и Жосуе, Рамирес и Графите.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару