Успаванка у Полокванеу

Парагвај и Нови Зеланд одиграли меч без голова и без озбиљнијих шанси. Парагвај са пет бодова заузео прво место у групи Ф, Словаци други. Италија и Нови Зеланд завршили такмичење на Мундијалу.

Парагвај и Нови Зеланд, последњу утакмицу у групи Ф завршили су без голова. У мечу који озбиљно конкурише да буде проглашен за један од најгорих на Мундијалу, ниједна екипа није направила озбиљнију прилику.

Да неко не зна да су ове две екипе на Мундијалу, помислио би да је ово пријатељска утакмица, а не борба за осмину финала.

Од Парагваја се очекивало да се не залеће на гол противника, јер је и реми био довољан овој екипи за пролазак у осмину финала. Новом Зеланду је требала победа да осигура пролаз у други круг, али ова екипа није хтела, или није умела да озбиљније угрози гол противника.

Мало је шта било вредно помена у првих 45 минута овог сусрета. Борба се претежно одвијала на средини терена, али обе екипе су пуно грешиле и нису направиле ниједну озбиљнију акцију.

Једини ударци упућени су на гол Новог Зеланда, али шутеви Канизе, Валдеса и Кардоса, нису били ни близу тога да угрозе голмана Пастона.

Цело полувреме је могло да стане у једну реченицу, а судија је после минута продужетка одсвирао крај "успаванке" у Полокванеу.

Имајући у виду да је Словачка водила против Италије у другом мечу, Парагвајци су и даље имали резултат који води даље, док је Нови Зеланд коначно морао одлучније да крене у напад.

На самом почетку другог полувремена Новозеланђани су имали први ударац ка голу Парагваја. Са ивице шеснаестерца шутирао је Елиот, али лопта је отишла изнад пречке.

То је можда требало да најави мало офанзивнију игру Новог Зеланда, али испало је да је ово све што су популарни "кивији" покушали у наставку.

Мало касније, после корнера Парагваја, Кристијан Риверос је покушао главом, али његов ударац зауставља голман Новозеланђана. То је уједно била и најбоља прилика на утакмици.

До крај меча јужноамеричка екипа пробала је шутевима из даљине да угрози гол противника, али ударци Бариоса, Бенитеза и Вере нису представљали опасност по голмана Пастона.

Десетак минута пред крај, Рохе Санта Круз изводи слободан ударац са тридесетак метара, али његов моћан шут брани голман Новог Зеланда.

Последњу шансу за изједначење Нови Зеланд је имао неколико минута пред крај утакмице. После слободног ударца настала је гужва у шеснаестерцу Парагваја, али нападачи Новог Зеланда нису успели да се домогну лопте.

Утакмица је продужена три минута, али до краја ниједна од екипа није била ни близу тога да направи неки озбиљнији напад.

Последњи судијски звиждук означио је велико славље навијача и играча Парагваја, који су овим ремијем сакупили пет бодова, и заузели прво место у групи. Поред њих у осмину финала пласирала се и Словачка, док је Мундијал завршен за репрезентације Италије и Новог Зеланда.

За Парагвај су наступили: Вилар, Каниза, Ж. Касерес, Да Силва, Морел, Риверос, В. Касерес, Вера, Санта Круз и Кардозо. Са клупе су ушли Бариос и Бенитез.

Нови Зеланд је играо у следећем саставу: Пастон, Рид, Нелсен, Смит, Бертос, Елиот, Вицелић, Локхед и Килен. У игру су улазили Вуд и Броки

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару