Холанђани уловили "лавове"

"Лале" без изгубљеног бода иду у осмину финала. Победом над Камеруном, Холанђани рутински завршили посао у групи. Ван Перси погодио за вођство, Ето са пенала за неизвесност, али Хунтелар ставио тачку у финишу меча. Робен се вратио.

Холанђани без изгубљеног меча, и без изгубљеног бода иду у осмину финала. Пред Снајдером, ван Персијем и друговима, поклекао и Камерун, који се опрашта од Мундијала.

Да ће спаринг партнер „орлова" доживети исту судбину као и Србија, знало се и пре меча са „лалама", али су Холанђани оверили карту „лавовима" за повратак.

Већ на самом старту меча постало је кристално јансо шта ће се дешавати кроз 90 минута игре.

Холанђани су увежбавали акције, играли „за своју душу", што им је донело сјајну игру.

Ван Перси, Снајдер и Кујт су предводили бројне нападе „лала", али је голман Хамидоу сјајно бранио и успео да сачува мрежу у више наврата.

Нападач Арсенала, Робин ван Перси имао је најбољу шансу, али је у ситуацији један на један шутирао право у голмана Камеруна.

Са друге стране, Камерунци су покушавали да некако дођу до гола Стекеленбурга, али усамљени Ето у нападу није могао много сам.

Али су зато Холанђани могли.После сјајне акције Снајдера, лопта стиже до ван Персија, који је овај пут сигуран и постиже гол за „лале".

До полувремена је остало седам минута, па су Камерунци кренули свим снагама у напад, док се Холанђани нису претерано трудили да постигну још један гол. Уместо тога, препустили су иницијативу „лавовима", али Африканци нису успели да пронађу кључ за одбрану „лала".

Али у наставку, нису препустили Камеруну иницијативу. Напали су од старта другог дела, а то је врло брзо могло да им се исплати, јер су већ у 50. минуту дошли до сјајне прилике, али је ван Перси опет погодио Хамидоуа.

Стрелац јединог гола убрзо је напустио игру, а од тада се доминација „лала" прекида. Камерунци нападају све јаче, и надају се да ће се часно опростити од Јужне Африке.

После „слободњака" који је извео Џереми, лопта погађа у руку Ван дер Варта, а судија свира пенал за „лавове".

Наравно, лопти је пришао Самјуел Ето, који је био неумољив. Близу је био Стекеленбург, али је ударац нападача Интера био превише јак.

А после гола Етоа, Холанђани схватају да неће проћи у овом мечу онако како су замислили. Морали су поново да крену у напад, којем се врло брзо прикључио Арјен Робен, који се коначно опоравио.

Уласком Робена, Холандија је заиграла много боље. После неколико налета камерунаца, Робен повлачи контру, „дави" лопту, али одлично шутира на крају. Голман Камеруна није могао ништа, али се испречила статива. Међутим, лопта се одбија до Хунтелара, коме није било тешко да затресе мрежу за ново вођство „лала".

Постало је свима јасно ко ће на крају изаћи високо постигнутих руку, а то су Холанђани. „Лале" иду у осмину финала, без изгубљеног бода.

За Камерун су играли: Химидоу, Џереми, М'Биа, Н'Колоу, Асу-Екото, Макун, Чеђоу, Н'Гуемо, Бонг, Ето и Чупо Мотинг. Шансу су добили и Абубакар, Идрису и Ригоберт Сонг.

Холанђани су играли у следећем саставу: Стекеленбург, ван Бронхорст, Матијсен, Хејтинга, Буларуж, ван Бомел, де Јонг, Ван дер Варт, Снајдер, Кујт и ван Перси. У наставку су играли и Хунтелар, Робен и Елија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару