Донован одвео Американце даље

Везиста Евертона Лендон Донован донео победу Американцима у 92. минуту меча. "Пустињске лисице" нису разочарале. Меч пун прилика за гол на обе стране, Американци ипак заслужено први у групи.

Одличан меч одиграли су САД и Алжир на Лофтус Версфелд стадиону у Преторији. На крају, Американци голом Донована у 92. минуту меча одлазе у осмину финала, а чак су упели да освоје прво место у групи. "Пустињске лисице" приказале су одличан фудбал и у већем делу меча били равноправан противник са Американцима.

Изузетно отворен меч са обе стране обиловао је шансама за гол. Први су кренули Алжирци. Већ у шестом минуту меча Ђебур погађа пречку из врло изгледне ситуације. Американци узвраћају у 11. минуту. После дуже акције, Гомез постиже гол, али је он поништен због врло сумњиве офсајд позиције.

Настављена је борба на средини терена, а обе репрезентације су наизменично нападале. Следећу озбиљну шансу има Демпси у 35. минуту, на сјајну асистенцију Донована, али голман Алжира Мболи одлично брани и скреће лопту у корнер.

После ударца са угла, нова шанса за Амере,  Жози Алтидор из врло изгледне ситуације шутира из близине из све снаге и лопта одлази преко гола. Алжир покушава из брзих контранапада да угрози гол Хауарда, али до краја првог дела игре није било промене резултата.

Друге полувреме почиње у истом ритму у ком је протекло и прво. Резултат на другом мечу Ц групе, и Алжир и Американце враћао је кући, па су обе екипе врло ангажовано кренуле у игру после одмора. Американци су деловали нешто агилније, али су и "лисице" имале шта да покажу.

У 57. минуту меча, Демпси промашује шансу утакмице. Одлично је везиста "јенкија" прошао кроз средину, упутио добро одмерен ударац, али је лопта завршила на стативи. На одбијену лопту, поново је натрчао Демпси, али је шутирао преко празног гола Алжира.

Како је време одмицало, Американци су потпуно преузели доминацију на терену. Напади Алжира били су све ређи, а Американци из минута у минут пропуштају прилике за гол. У 65. минуту меча, Филхабер пролази по десној страни, покушава да упосли Алтидора, али је Мболи још једном добро интервенисао.

После ударца из угла, шансу има резервиста Бадл, али је шутирао главом врло непрецизно из веома добре позиције.

Селектор Американаца, Боб Бредли, бацио је све карте у напад, па је остало много простора Алжиру за брзе контре, али као да су изабраници селектора Садана изгубили дах и потпуно препустили иницијативу свом ривалу.

Американци најзад долазе до гола у зауставном времену утакмице. Једну од ретких контри САД-а, завршио је Донован, после неколико одбитака и напокон донео велику радост својим сународницима, који су захваљујући голу везисте ЛА Галаксија, освојили прво место у групи.

До краја меча, једино што су Алжирци успели је да добију црвени картон. "Зарадио" га је капитен Јаја, због приговора.

За САД меч су почели: Хауард, Борнштајн. Черундоло, Боканегра, Демерит, Демпси, Бредли, Еду, Донован, Гомез и Алтидор. Играли су још: Бадл, Филхабер и Бизли.

За Алжир су наступили: Мболи, Јаја, Халиш, Богера, Кадир, Јебда, Ласен, Белхађ, Зијани, Ђебур и Матмур. Са клупе су ушли: Гезал, Гедиура и Саифи.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару