Фуриозни Давид Виља

Шпанија савладала Хондурас головима Давида Виље у 17. и 51. минуту меча. Двоструки стрелац промашио једанаестерац у 62. минуту. "Фурија" потпуно надиграла ривала, који за 90 минута није створио ниједну прилику за гол. Ко ће проћи у осмину финала, знаће се после утакмица трећег кола.

Репрезентативци Шпаније поправили су утисак из првог меча, када су савладани од Швајцарске. Против Хондураса, постојао је само један тим на терену, а само захваљујући срећи и несналажљивости шпанских нападача, није било убедљивијег резултата. На крају, Шпанија - Хондурас 2:0.

Шпанци су од првог минута кренули агресивно ка голу Ваљадареса, па је већ у седмом минуту Давид Виља, најбољи играч меча, погодио пречку ударцем са преко 20 метара. Хондурас је био потпуно немоћан да задржи нападе "фурије", па је гол "плаво-белих" висио у ваздуху.

Већ у 17. минуту, Давид Виља доноси предност својој екипи. Нови фудбалер Барселоне, сјајно је прошао по левој страни, направио два дриблинга и сјајним ударцем пласирао лопту у горњи леви угао гола Хондураса.

После постигнутог гола, напади Шпаније мало су спласли, али немоћни фудбалери Хондураса нису искористили мало опуштенију игру изабраника Висентеа Дел Боскеа. Врло брзо су Шпанци наставили са притиском на последњу линију одбране Хондураса, а у шансама је био опорављени Фернандо Торес.

Нападач Ливерпула био је непрецизан два пута у истом минуту. Први пут је шутирао главом веома непрецизно из врло изгледне ситуације, а неколико десетина секунди затим, после соло продора, поново је шутирао "небу под облаке".

Тек што је почело друго полувреме, Шпанци су осигурали победу. Поново је стрелац Виља који је шутирао са двадесетак метара, а лопта је закачила Чавеза и преварила голмана Ваљадареса.

У тим тренуцима, Хондурас је деловао разбијено, а Шпанци су се поигравали са грогираним противником, можда и превише. Већ у 62. минуту нова прилика за Виљу да постигне хет-трик. Изагире је срушио Наваса у свом казненом простору, али је нападач "фурије" са беле тачке промашио цео гол.

Пар минута касније, велику шансу има Сеск Фабрегас. У свом првом контакту са лоптом од како је ушао у игру, Фабрегас је заобишао голмана, упутио лопту ка празној мрежи, али се на време вратио Чавез и спасио сигуран гол Шпанаца.

До краја меча, Шпанија је имала још неколико полуприлика за гол, али промене резултата није било, па ће Шпанци у последњем колу против Чилеа тражити улазницу међу 16 најбољих репрезентација света.

За Шпанију су наступили: Касиљас, Пике, Пујол, Капдевила, Рамос, Ћави, Алонсо, Бускец, Навас, Виља и Торес. Играли су још: Фабрегас, Мата и Арбелоа.

За Хондурас меч су започели: Ваљадарес, Чавез, Фигероа, Изагире, Мендоза, Гевара, В. Паласиос, Турсиос, Суазо, Еспиноза и Мартинез. Са клупе су ушли: Нуњез, Велкам и Џери Паласиос.

Меч је одигран на Елис Парк стадиону у Јоханесбургу, а главни судија меча био је Јапанац Јуичи Нишимура.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
40° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару