Дерби Парагвајцима

После победе од 2:0 против Словачке, Парагвај је на прагу осмине финала. Храбра офанзивна игра изабраника Херарда Мартина резултирала је головима Вере и Ривероса. Словаци без шанси, налазе се на корак од елиминације са Мундијала.

У дербију групе Ф између Словачке и Парагваја, сва три бода заслужено је однела јужноамеричка репрезентација.

Од ове утакмице се није очекивало да ће обиловати узбуђењима и атрактивним акцијама, јер су и Словаци и Парагвајци екипе које игру заснивају на дефанзивној игри.

Ипак, овај меч је сасвим заслужено добила храбрија, парагвајска екипа, која је сјајно искористила све слабости противника.

Изабраници Владимира Вајса су на Мундијалу показали једну од најгорих партија на такмиењу, упутивши само један опаснији ударац ка голу противника. 

Утакмица је као и многе друге на Мундијалу почела тврдо, а обе екипе у меч су ушле веома опрезно.

Велики број грешака на средини терена, и заустављање напада далеко испред шеснаестерца, одликовало је игру обе екипе.

Први су се притиска ослободили Парагвајци, који су после првих двадесетак минута игре одлучније кренули ка голу Словака.

У том периоду Риверос упућује први ударац са ивице казненог ка словачком голу, али директно у голмана Муха. Неколико минута после тога и Бариос сјајно шутира искоса са десне стране, али лопта одлази преко гола.

Приметивши несигурност у словачкој одбрани, изабраници Херарда Мартина још одлучније крећу ка голу противника. Офанзива им се исплатила у 26. минуту, када је после сјајне асистенције Веле, који је послао лопту у празан простор, на њу натрчао Вера и прецизним ударцем постигао погодак.

Храбра игра Парагвајаца се исплатила тој екипи, а Словаци су у том тренутку били видно потресени примљеним поготком.

Само неколико минута касније Парагвај је могао да удвостручи вођство, али је ударац Рохе Санта Круза, словачки голман одбранио.

До краја полувремена није било више узбуђења, а Парагвај је на одмор отишао са минималном предношћу.

Изабраницима Владимира Вајса је остало да у наставку збију своје редове и да покушају да агресивнијом игром успоставе контролу над утакмицом.

Катастрофално одиграно прво полувреме, у којем је виђена безидејна игра, није уливала пуно поверења да је у наставку могућ преокрет.

Словаци су очајно почели и наставак утакмице, поновивши игру из првог дела. Екипа није била ни близу да направе било какву озбиљнију акцију, док су се Парагвајцу повукли на своју половину и вребали шансу из контранапада.

У већем делу наставка игра се одвијала на средини терена. И када су покушали да крену ка голу Парагваја, напади су прекидани далеко испред казненог простора. Шанси није било, а неколико лопти упућених у шеснаестерац противника, нису биле ни близу словачких нападача.

Јужноамеричка екипа покушала је да угрози гол Словака из контранапада, и умало им није успело када је стрелац првог поготка, Енрике Вера, главом шутирао поред гола.

Кукавичка игра приказана и у наставку меча, Словаке је коштала још једног поготка. Неколико минута пред крај утакмице, Кристијан Риверос је сјајним ударцем са ивице шеснаестерца успео да савлада словачког голмана и дуплира предност своје екипе.

После другог гола победа је била на домак туке Парагвајцима. И последњих неколико минута меча Словачка је одиграла као и већи део утакмице, без икакве жеље да нападне гол Парагваја.

Ипак, у другом минуту надокнаде времена, Витек је упутио први озбиљнији ударац ка голу Парагваја, али је његов шут голман Виљар одбранио. Последњи судијски звиждук значио је велико славље фудбалера и навијача Парагваја.

После ове значајне победе, Парагвај се налази на прагу пласмана у други круг, а у последњем, колу играју против аутсајдера у групи, репрезентације Новог Зеланда. Утакмица се игра 24. јуна у 16.00 часова у Полокванеу.

У исто време на стадиону у Јоханесбургу, Словаци ће против актуелних светских шампиона Италијана имати последњу прилику да изборе пласман у други круг.

За репрезентацију Словачке играли су: Муха, Пекарик, Шкртел, Салата, Ђурица, Шестак, Штрба, Хамшик, Вајс, Козак, Витек, а шансу са клупе су добили Шток и Холошко.  

За Парагвај су наступили: Виљар, Бонет, Да Силва, Алкараз, Морел, Вера, Касарас,Риверос, Санта Круз, Валдез, Бариос. У игру су ушли и Барето, Торес и Кардозо.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
40° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару