Ромедал за преокрет

Денис Ромедал у 61. минуту меча донео победу Данцима против Камеруна. У првом полувремену стрелци били Ето у 10. минуту за Камерун и Бендтнер у 33. минуту за Данску. Сјајна утакмица у Преторији, препуна лепих потеза и прилика за гол. После два пораза, Камерун се опростио од такмичења, док су Холанђани обезбедили пласман у осмину финала Мундијала.

Од првог минута меча, Камерунци су знатно ангажованије кренули ка голу противника, па се чинило да ће Данци тешко доћи до ђељеног резултата. Промењен везни ред у односу на први меч донео је резултата, јер су Сонг и Емана одлично отварали контранападе и упошљавали Етоа и Веба.

После велике грешке Кристијана Поулсена, који је предао лопту противнику, у срцу данског шеснаестерца одлично се снашао Самјуел Ето, рутински савладао данског голмана и довео своју репрезентацију у вођство.

И поред повољног резултата, "лавови" су наставили у истом ритму. Притискали су последњу линију данске одбране и брзим контранападима угрожавали гол Соренсена.

Одлична акција Данаца виђена је у 20. минуту. Томасон се нашао у изгледној ситуацији, али је камерунски голман Сулејману био бржи од времешног нападача и отклонио опасност од свог гола.

Данци, ипак, стижу до изједначења у 33. минуту. Асу-Екото је погрешно проценио лет лопте и дозволио Ромедалу да побегне по десној страни. Искусно десно крило Ајакса упослио је Бендтнера, којем није било тешко да са шест метара убаци лопту у гол поред немоћног Сулејмануа.

До краја полувремена, неколико одличних прилика на обе стране. У 42. минуту, сјајна шанса за Томасона. Поново је Ромедал сјајно прошао по десној страни, асистирао Томасону, али је капитен погодио одбрамбеног играча Камеруна.

У контранападу Ето погађа стативу, а само тридесетак секунди касније, Емана излази пред Соренсена, али шутира право у данског голмана.

Друго полувреме кренуло је на исти начин како је текло прво. Обе екипе играле су отворено и покушавале да стигну до предности. Исплатило се Данцима. Играч утакмице Денис Ромедал, прошао је поново по десној страни, "заломио" Макуна и левом ногом прецизним ударцем савладао Салејмануа.

Поново Ромедал прави проблеме камерунској одбрани у 71. минуту. Десно крило Данаца одлишно се убацио иза леђа одбране "лавова", оставио лопту Томасону, али је капитен слабо шутирао, па је Сулејману интервенисао и спасио свој гол.

Ахил Емана је имао шансу да у 77. минуту меча донесе изједначење својој репрезентацији, изашао је очи у очи са Соренсеном, лепо пласирао лопту, али је дански голман врховима прстију сјајно интервенисао.

До краја меча није више било голова, па је Данска задржала шансе да се после меча против Јапана пласира у осмину финала Мундијала, где се већ нашла репрезентација Холандије. Камерун је, са друге стране, прва репрезентација која већ после два кола нема шансе да се нађе у наредној рунди такмичења.

За Камерун меч су почели: Сулејману, Нкулу, Басонг, Асу-Екото, Мбија, Сонг, Џереми, Емана, Ејонг, Вебо и Ето. Играли су још: Макун, Идризу и Абубакар.

За Данску су играли: Соренсен, Кјаер, Агер, С. Поулсен, Јакобсен, К. Поулсен, Јоргенсен, Ромедал, Гронкјер, Бендтнер и Томасон. Са клупе су ушли: Јенсен, Каленберг и Ј. Поулсен.

Утакмица је одиграна на Лофтус Версфелд стадиону у Преторији, а главни судија меча био је Уругвајац Хорхе Ларионда.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару