"Кенгурима" бод са играчем мање

Иако су преко сат времена имали играча више, Гањани нису успели да победе Аустралију. "Кенгури" одлично отворили меч и повели голом Холмана. Међутим, због играња руком искључен је Хари Кјуел, а Асамоа Гијан поново је био прецизан са беле тачке.

Фудбалери Милована Рајевца поново дошли до гола као и у првом мечу са Србијом. Кјуел је играо руком, а Гијан са пенала донео је изједначење Гани, јер су Аустралијанци, голом Холмана, повели у раној фази меча.

У веома занимљивој утакмици, поготово јавности у Србији, Гана и Аустралија поделили су по бод. На трибинама су били селектори Србије, односно Немачке, Радомир Антић и Јоаким Лев, који су "скенирали" наредног противника.

Аустралијанци су кренули врло агресивно од самог старта, са жељом да поправе утисак из првог меча када су изгубили од Немачке са чак 4:0, и осокољени повратком Харија Кјуела у стартну поставу. "Кенгури" би свакако били јачи да је уз Кјуела стајао и Тим Кејхил, који је зарадио искључење у првом мечу.

Већ у 11. минуту, "кенгури" стижу до предности. Брешано је страховито шутирао из слободног ударца, Кингстон се намучио, попут већине голмана на Мундијалу, са Џабуланијем, па је успео само да одбаци лопту до ноге Холмана, коме није било тешко да доведе свој тим у вођство.

Гањани су покушали да се тргну и поравнају резултат, али су Аустралијанци играли много боље него у првом мечу. До прве прилике чекали су до двадесетог минута меча, али је шут Ајева зауставио дефанзивац Лукас Нил. Међутим, "црним звездама" Милована Рајевца су вероватно "наклоњене звезде" на овом Мундијалу.

Наиме, у 26. минуту, поновила се ситуација из првог меча са Србијом. Овога пута, Хари Кјуел игра руком у казненом простору, а судија Росети показује на белу тачку. Можда су имали још више среће, јер Росети није имао милости, па је показао директан црвени картон најбољем фудбалеру "кенгура", иако није имао намеру да игра руком на гол-линији.

Поново, лопту је узео Асамоа Гијан, и још једном затресао мрежу са пенала. Гана је изједначила резултат, али што је можда још битније, имали су играча више од 26. минута меча.

Већ у наредним минутима имали су прилику за вођство, али је нападач Принц Тагое био непрецизан.

Како се приближавало полувреме, Гањани су све јаче ишли у напад, како би пре одмора стигли до предности. "Свеж" Гањанин, Кевин Принц Боатенг имао је последњу прилику за своју репрезентацију, али је као и Тагое, био непрецизан.

Међутим, учестали напади Гане обећавали су ужасно занимљиво друго полувреме, док су Аустралијанци ковали план како да остану непоражени са играчем мање.

А на самом почетку другог дела игре, Гањани су наставили тамо где су стали. Квадво Асамоа, и Гијан су опробали ударац из даљине, али нису имали среће.

Рајевац је у игру убацио и Квинсија Овусу-Абејеа, у намери да појача напад, али је Пим Вербек очигледно дао одличне инструкције својим играчима у полувремену.

Одбрана "кенгура" остала је непробојна, а када је Вербек ведео шансу да дође до гола, у игру је убацио Џошуу Кенедија, високог нападача.

Видела се промена у игри Аустралије, играли су много офанзивније и "течније" иако су имали играча мање на терену.

Вилшир је имао невероватну прилику да донесе предност, а можда и победу својој екипи, али је, у дуелу 1 на 1 са Кингстоном, голман Гане изашао као победник. Лопта се од голмана одбила до Кенедија, који је једва захватио из волеја, али није успео да је удари како је желео.

Видели су Гањани да "кенгури" преузимају иницијативу, па су брже-боље покушали да искористе, на било какав начин, бројчану предност. Међутим, Шварцер је одбранио ударац Овусу-Обејеа, док је Менсах главом послао лопту поред стативе.

На крају, Гана и Аустралија одиграле су нерешено у другом мечу групе Д. Новим бодом, Гањани су засели на прво место у групи са 4 бода, иза њих је Немачка са 3, а затим Србија, такође са 3 бода. На последњем месту су "кенгури" са једним.

У последњем колу састају се Немачка и Гана у Јоханесбургу, и Србија и Аустралија у Нелспруту. Обе утакмице играју се 23. јуна са почетком у 20.30 часова.

Број коментара 80

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
40° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару