Алжирци одолели

Енглеска и Алжир у Кејптауну одиграли нерешено, 0:0. Изабраници Фабија Капела разочарали, "пустињске лисице" храбром и ангажованом игром сачувале резултат. Енглезима неопходна победа у последњем колу против Словеније како би обезбедили пласман у следећу рунду такмичења.

Репрезентација Енглеске још једном је разочарала своје навијаче, а селектор Фабио Капело је на великим мукама пред меч последњег кола против Словеније. Алжир је, са друге стране, показао врло дисциплиновану игру и дозволио Енглезима само једну озбиљну шансу за 90 минута меча.

Фабио Капело, селектор Енглеске направио је неколико измена у односу на меч са САД-ом. Дејвид Џејмс заузео је место међу стативама, док је по левој страни играо Гарет Бери.

Као и што се очекивало, Алжирци су ушли у меч са знатно затворенијом поставом. Матмур је био једини истурени играч, док су петорица играча играла у везном реду.

Првих пола сата игре протекло је у одмеравању снага на средини терена. Енглези никако нису успевали да наметну свој стил игре, а изузетно брзи и пожртвовани Алжирци успешно су покривали све путеве до свог гола, а у неколико наврата стигли су чак и да угрозе Џејмса.

"Пустињске лисице" приказале су много бољу игру него у првом мечу и, у тим тренуцима, парирали Енглезима у свим сегментима игре.

Прву озбиљнију шансу Енглези праве у 33. минуту. Ленон је одлично центрирао са десне стране, а на одбијену лопту натрчао Френк Лампард. Међутим, одлично је интервенисао Мболи и спасио свој гол.

Најагилнији у редовима Африканаца био је Карим Зијани, који је у 35. минуту испробао шут са дистанце, али није било веће опасности за Дејвида Џејмса.

Репрезентативци Енглеске углавном су покушавали ударцима из даљине да постигну гол, али је алжирски голман Мболи био врло сигуран приликом интервенција, па није било много узбуђења до краја првог полувремена.

Иста слика виђена је и у другом делу игре. Енглези су покушавали нападима кроз средину, Руни се често извлачио чак и на своју половину, али промене резултата није било.

Алжирци су играли изузетно дисциплиновано, нису правили грешке и нису допуштали "гордом албиону" да се размаше. У другом полувремену, било је знатно мање напада "пустињских лисица", али игра у одбрани је била на највишем нивоу.

Капело је увео тандем нападача из Тотенхема, Дефоа и Крауча, али ни то није дало резултата. Репрезентативци Енглеске једноставно нису деловали као екипа која може до "богиње", иако су их многи пре првенства сматрали за једног од главних фаворита.

До краја, ипак, није било голова, па је Енглезима неопходна победа у последњем колу против Словеније, како би обезбедили пласман у осмину финала турнира. Алжиру остаје утеха да су извукли бод против великог фаворита и одиграли добар меч, а чак победом против Американаца имају шансу да остваре најбољи резултат у својој историји.

За Енглеску меч су започели: Џејмс, Џонсон, Е. Кол, Тери, Карагер, Џерард, Лампард, Бери, Ленон, Хески и Руни. Играли су још: Рајт-Филипс, Дефо и Крауч.

Алжир је меч почео у следећем саставу: Мболи, Бугера, Белхађ, Јаја, Халиш, Будебуз, Ласен, Јебда, Кадир, Зијани и Матмур. Са клупе су ушли: Абдун, Гедиура и Мезба.

Меч је одигран на Грин Поинт стадиону у Кејптауну, а меч је одлично водио Рашван Ирматов из Узбекистана.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару