Очерупани "петлови"

Мексико је савладао Француску и приближио се осмини финала Светског купа. После лоше офсајд замке француске одбране, Ернандез у 64. минуту довео Мексиканце до предности, а Бланко у 79. минуту из пенала донео убедљиву победу. "Пријатељски" реми у међусобном дуелу, Мексику и Уругвају гарантује пролаз у осмину финала.

У великој мери, меч у Полокванеу био је одлучујући за обе екипе. Иако у групи А још ништа није одлучено, Мексико се победом над разбијеним Французима приближио осмини финала Мундијала у Јужној Африци, док Французи имају прилику да се докопају осмине финала само победом над домаћином, уз повољан резултат са другог меча.

У првом делу меча, Мексиканци су деловали много опасније од ривала, у неколико ситуација одбрана "галских петлова" интервенисала је врло несигурно, па је захваљујући концентрисаном Лорису, резултат остао непромењен.

Репрезентативци Француске померили су високо последњу одбрамбену линију, па су оставили много простора за брзоноге нападаче Мексика. Једну такву ситуацију умало у погодак да претвори Карлос Вела, али је из изгледне ситуације неконтролисано шутирао.

У 27. минуту меча, одлично је по левој страни прошао бек Карлос Салсидо, ушао је у казнени простор Француза, али је шутирао право у одлично постављеног Лориса.

Хавијер Агире је недуго затим био приморан да изврши прву измену. Због повреде задње ложе, игру је напустио опасни Карлос Вела, а умето њега ушао је Барера.

Други део игре почео је у истом ритну како је завршен први, борбено на средини терена, са мало озбиљних прилика за гол. Иако су Французи имали више лопту у поседу, изабраници Хавијера Агиреа били су много бржи и конкретнији.

Још једна брза акција Мексиканаца донела је резултат. Ернандез је казнио лоше постављену офсајд замку "триколора", изашао сам пред Лориса и рутински постигао гол са своју репрезентацију.

Да за Французе све буде још црње, побринуо се Ерик Абидал, који је у 78. минуту у свом казненом простору оборио Бареру. Сигурни извођач најстроже казне био је Хаутемок Бланко, а његов погодак је значио велико славље за навијаче Мексика који су у великом броју присуствовали мечу.

До краја меча доминирало је чувено "оле" са трибина Питер Мокаба стадиона у Полокванеу, Французи су били тотално немоћни, Мексиканци мирно привели меч крају.

За Француску меч су почели: Лорис, Сања, Абидал, Галас, Евра, Дијаби, Тулалан, Рибери, Малуда, Гову и Анелка. Играли су још: Жињак, Валбуена и

За Мексико, прву поставу чинили су: Перез, Родригез, Салсидо, Маркез, Осорио, Торадо, Морено, Хуарез, Вела, Дос Сантос и Франко. Са клупе су ушли: Барера, Ернандез и Бланко.

Меч се играо на Питер Мокаба стадиону у Полокванеу, а главни арбитар на мечу био је Калил Ал Ганди из Саудијске Арабије.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару