Маестрални Игуаин

На стадиону Сокер сити у Јоханесбургу, Аргентина и Јужна Кореја одиграле до сада најбољу утакмицу на Мундијалу. Марадонини изабраници "демолирали" Корејце са 4:1. Меч обележио хет-трик Игуаина, први на такмичењу, и аутогол Парк-Јунг Чонга.

Требало је да прође 20 утакмица да би гледаоци коначно уживали у првој голеди на Мундијалу. На мечу између Аргентине и Јужне Кореје, на Сокер сити стадиону у Јоханесбургу, виђен први хет трик и други аутогол на такмичењу.

Осим прегршт голова на мечу, обе екипе су приказале добру и атрактивну игру и бескомпромисну борбу.

Дерби групе Б очекивано је припао Аргентини, али Јужна Кореја је и поред тешког пораза, оставила јако добар утисак. Од самог старта било је јасно ко је фаворит на мечу.

Аргентинци су одмах на почетку утакмице успоставили контролу на средини терена. "Гаучоси" су кренули опрезније ка голу Корејаца, тражећи "пукотине" у њиховој одбрани. Изабраници Хух-Јунг Моа су за то време успешно су прекидали аргентинске нападе далеко испред свог казненог простора.

Прву озбиљнију шансу на уткамици "гаучоси" су претворили у гол, или тачније, Корејци су претворили у вођство Аргентинаца. Лопта убачена са леве стране у шеснаестерац Корејавца погађа у ногу Парк-Јунг Чонга и вара голмана Јунг-Сунг Рионга. Тако је Мундијал поред Поулсена и Кузмановића добио новог трагичара.

Рано вођство скинуло је притисак са аргентинских играча, који су почели све јаче да притискају гол Корејаца. Предност је дуплирана у другом делу првог полувремена, када је Игуаин, после асистенције Бурдиса, главом постигао погодак. Иако су се испромашивали у првом мечу против Нигерије, сада су аргентински нападачи сваку шансу претварали у гол.

У том тренутку игра изабраника Хух-Јунг Моа почела је да се распада, а Анхел ди Марија је могао да постигне и трећи погодак за "гаучосе", али његов ударац корејски голман скреће у корнер.

Таман када се мислило да ће Марадонини изабраници на одмор отићи са два гола предности, опуштеност у одбрани Аргентине коштала је "гаучосе" примљеног поготка. Чунг Јонг-Ли искористио је неопрезност Демикелиса, отео му лопту, сам изашао пред аргентински гол и постигао погодак.

Гол је пружао сламку спаса изабраницима Хух-Јунгх Моа да у наставку могу стићи до изједначења. Аргентина која је цело полувреме без већих проблема контролисала игру, сада је дошла у ситуацију, да после само једне грешке, мора да чува резултат.

Три поготка у првом полувремену, и добра игра обе екипе, обећавала је да ћемо у наставку гледати још занимљивији дуел.

Тако је и било. Гол на крају првог дела игре као да је дао крила Корејцима који су успоставили равнотежу на средини терена и све озбиљније почели да прете голу "гаучоса".

После једног контранапада, Јом-Ки Хун је избио сам пред гол Аргентине, али је његов ударац отишао поред гола. Сјајна прилика Корејаца додатно је мотивисала азијску екипу да још одлучније крене у напад.

Видевши да је "враг однео шалу", Марадонини изабраници појачавају темпо и убрзо решавају утакмицу. Човек одлуке је био Гонзало Игуаин.

Звезда мадридског Реала прво је искористио сјајни продор Месија у којем је овај погодио стативу. Игуаин је натрчао на одбијену лопту и без проблема затресао празну мрежу. Већ тада је свака сумња када је у питању победник била отклоњена.

Да би победа до краја била запечаћена поново се потрудио Игуаин, који је главом, после асистенције Агуера постигао и свој трећи погодак на мечу. Са четири гола у мрежи, Кореја, која је већим делом утакмице била пристојан противник, била је на прагу тешког пораза.

До краја утакмице по један ударац на гол су имали Агуеро и Парк-Ји Сунг, али њихови покушаји нису били успешни. Јужноамеричка екипа је до краја утакмице без већих проблема контролисала лопту и рутински привела утакмицу крају.

Друга победа на Мундуијалу Аргентини је већ обезбедила пролазак у другу фазу такмичења. Марадонини изабраници приказали су сјајну игру, и поред Немаца, оставили су најбољи утисак у досадашњем току такмичења.

Последњи меч у групи "гаучоси" играју 22. јуна у Полокванеу против Грчке, док се у исто време у Дурбану састају Нигерија и Јужна Кореја.

Аргентина је наступула у саставу: Ромеро, Гутијерез, Демикелис, Самјуел, Хајнце, Родригез, Маскерано, Ди Марија, Игуаин, Меси, Тевез. Шансу су добили и Бурдизо и Агуеро.

Селектор Јужне Кореје утакмцу је почео следећим играчима: Јунг-Сунг Рионг, Ох-Беом Сеок, Чо Јонг-Хионг, Парк-Ји Сунг, Ким-Јунг Ву, Парк-Чу Јонг, Ли-Јонг По, Ли-Јунг Су, Ки-Сунг Јиенг, Ли-Чунг Јонг и Јом-Ки Хун. У игру су ушли и Ким-Нам Ил и Ки-Сунг Јунг.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару