Северна Кореја намучила "кариоке"

Репрезентација Бразила остварила победу у свом првом мечу на овогодишњем Мундијалу. У Јоханесбургу савладана екипа Северне Кореје, много теже него што се очекивало. "Кариоке" на крају задовољне победом, а Северној Кореји остаје утеха да је показала одличан фудбал и одушевила фудбалску јавност.

Бразил је на 19. Светском првенству стартовао победом, али много теже него што се очекивало. Главни разлог слабе игре "кариока" сигурно су били изузетно мотивисани и ангажовани репрезентативци Северне Кореје, али и нешто опуштенија игра петоструког светског шампиона.

"Кариоке" су ушле у меч против Северне Кореје као изразити фаворити, али у првих двадесетак минута меча нису успели да направе озбиљнију шансу за гол. Севернокорејанци су се показали као врло тврда екипа, која је у сваком тренутку знала како да заустави нападе противника.

У 27. минуту, десни бек "кариока" Мајкон, покушао је да продрма своју екипу, снажно је шутирао са десне стране спољним делом копачке, али је Мјонг-Гук био на месту и избио лопту у корнер.

Северна Кореја узвраћа у 32. минуту. После корнера и лепе акције по десној страни, са дистанце шутира Кванг-Чон, али слабо и непрецизно.

Последњих десет минута првог полувремена, "кариоке" су потпуно преузеле иницијативу и притисле ривала на своју половину, али промене резултата није било.

Прво полувреме завршено је без голова, а занимљиво је да су играчи Северне Кореје у том делу игре направили само један прекршај.

Друго полувреме почиње видно ангажованијом игром Бразила. Већ у 50. минуту Бастос изводи слободан ударац са 20 метара. Ударац је био снажан али пролази поред десне стативе севернокорејског гола.

Десни бек миланског Интера Мајкон, побринуо се да не дође до изненађења. Брзоноги фудбалер прошао је по десној страни и преварио истрчалог Мјонг-Гука и пласирао лопту у небрањени део мреже. Сигурно је у том тренутку Мајкон донео велику радост Дунги и саиграчима.

Већ начетог противника докусурио је Елано поготком у 72. минуту. Акција слична као и код првог гола, убацио се Елано по десној страни и рутински савладао севернокорејског голмана.

Видно разочарани фудбалери Северне Кореје све чешће су губили дуеле и до краја меча одиграли много недисциплинованије, што су искористиле "кариоке" и врло лако стварале нове прилике за гол.

Северна Кореја до краја меча долази до заслуженог поготка. Сјајно је са леве стране утрчао Јун-Нам и у самом финишу меча донео велику радост својим земљацима. Од 89. минута, резултат је 2:1 у корист Бразила.

Осокољени поготком, репрезентативци Северне Кореје до краја меча покушавају да стигну и до изненађујућег изједначења, али прилично уморни, нису успели да створе изгледнију ситуацију пред голом Жулија Сезара.

Сусрет између Бразила и Северне Кореје одигран је на Елис Парк стадиону у Јоханесбургу, а меч је водио Виктор Касаи из Мађарске.

Бразилци су меч почели у следеђем саставу: Жулио Сезар, Мајкон, Лусио, Жуан, Бастос, Елано, Жилберто Силва, Мело, Кака, Робињо и Луис Фабијано. У игру су ушли: Алвеш, Нилмар и Рамирес.

За Северну Кореју играли су: Мјонг-Гук, Јонг-Хјок, Џун-Ил, Кванг-Чон, Чол-Џин, Нам-Чол, Јун-Нам, Ин-Гук, Јонг-Хак, Тае-Се и Јонг-Џо. Као резерва у игру је ушао: Кум-Ил.

На крају, "кариоке" могу бити задовољне победом и освојеним бодовима, али никако игром. Са друге стрне, Северна Кореја је показала да није стигла у Јужну Африку без адута и да могу играти равноправно са најјачим светским репрезентацијама.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару