Рид спасио "кивије"

Стотинке су делиле Словаке од историјске победе на Светском првенству. Шестак обрадовао селектора Вајса почетком другог дела игре. Ипак, Рид, у последњим секундама, побегао одбрани и донео Новозеланђанима огроман бод.

Млади Винстон Рид, у последњим тренуцима меча, спасио је "кивије" од пораза у првом мечу на Мундијалу. Из једне од веома ретких прилика за Новозеланђане, дефанзивац Рид затресао мрежу.

Екипа коју су прогласили највећим аутсајдером на турниру, Нови Зеланд, имао је, на папиру, мале шансе пред меч са, не толико јачим Словацима.

Међутим, "кивији" су после 92 минута борбене игре ипак показали да се са правом налазе у Јужној Африци, и да нису залутали на Мундијал.

Први меч био је ужасно битан и за једну и за другу екипу, јер су Италијани и Парагвајци фаворити за пролаз, а како су они одиграли нерешено у првом мечу групе, победник овог меча би избио на прво место. Словаци су били невероватно близу тог циља, међутим, срећа је погледала "кивије" у самом финишу меча.

Обе екипе краси дефанзивна игра, па је било за очекивати да се неће видети много лепих потеза и атрактивних акција.

Додуше, Словаци су нападали нешто боље, преко Шестака и Вајса, али је било приметно да је најбитнији играч екипе Марек Хамшик, креативни везњак Наполија, за кога се, сад видимо зашто, отима готово пола Европе.

Свака акција Европљана ишла је преко Хамшика, који је непогрешиво делио лопте саиграчима, и креирао нападе екипе.

"Кивији" су се базирали на одбрану пре свега, па су покушавали из контранапада и прекида да дођу до предности. Килен је два пута озбиљно запретио голу Словака у уводним минутима, што је упалило аларм код селектора Вајса сениора.

Његов син, Владимир потпуно је оправдао позив и показао је зашто га је купио Манчестер сити пре годину дана. Није дао мира одбрамбеним фудбалерима Новог Зеланда и константно је претио голману Пастону.

После одличног продора по десном боку, Вајс је додао до Хамшика, који шутира из прве из даљине, али је Пастон успео да одбрани одличан ударац капитена Словачке.

Словаци су полако преузимали иницијативу, али су и Новозеланђани били опасни преко Шмелца и Фелона. Ипак, пред крај првог дела, када су видели да Словаци диктирају темпо, "кивији" су затворили све прилазе голу, и тако сачували своју мрежу.

Међутим, само неколико минута од почетка другог дела, Словаци долазе у вођство. На центаршут Шестака, Витек је највиши у казненом простору "кивија", мада чини се да је био у офсајду, па главом смешта лопту иза леђа Пастона.

Исплатило се, коначно, Словацима неуморно јуришање ка голу Новозеланђана. Очекивало се да ће се Словаци повући после водећег гола, али они су урадили потпуно супротно. Кренули су по још један.

Направили су неколико добрих шанси, преко Шестака, Витека и Хамшика али нису успели да савладају Пастона.

"Кивији", иако притиснути, нису се предавали, али су само на тренутке успевали да стигну до казненог простора Словака.

Међутим, у последњим тренуцима меча, Шмелц је, из очаја заврнуо лопту ка казненом простору, дефанзивац Винстон Рид се искрао Шкртелу и погодио мрежу за велико славље "кивија" који су приредили најдраматичнију завршницу до сада.

За Словаке су играли: Муча, Забавник, Шкртел, Чех, Ђурица, Вајс, Хамшик, Штрба, Јандришек, Витек и Шестак. У наставку су заиграли и Холошко, Сток и Кучка.

Новозеланђани су играли у саставу: Пастон, Рајан Нелсен, Рид, Смит, Локхед, Елиот, Вицелич, Бертос, Шмелц, Фелон и Килен. Играли су у наставку Вуд и Кристи

Утакмица је одиграна у Рустембургу, а правду је делио Џером Дамон из Јужне Африке.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару