"Азурима" само бод на премијери

У првом мечу групе Ф, Парагвај повео против Италије у 39. минуту, после сјајног скока и ударца главом дефанзивца Алкараза. Изједначење "азурима" донео Де Роси у 63. минуту сусрета, после грешке Виљара. На крају, Парагвај свакако задовољнији поделом бодова, "азури" бољи ривал.

У вечерас кишном Кејптауну, Италијани су започели одбрану титуле освојене пре четири године у Немачкој. "Азури" нису одушевили, освојили су само бод, док је репрезентација Парагваја показала да ће бити тврд орах за све екипе на овогодишњем шампионату. 

Почетак меча протекао је у игри на средини терена. Обе екипе биле су се више концентрисале на одбрану властитог гола, па није било већих узбуђења испред Буфона и Виљара.

Прва озбиљнија прилика виђена је тек у 22. минуту, после одличног напада Парагваја по десној страни. На избијену лопту налетео је Торес и лоше шутирао из веома изгледне ситуације.

У 39. минуту меча шок за "азуре". После сјајно изведеног центаршута са десне стране, Торес је упослио Алкараза, који је надскочио Канавара и главом савладао немоћног Буфона.

На почетку другог полувремена Маркети је заменио недовољно опорављеног Буфона, а "азури" су кренули агресивније ка голу Парагваја. Каморанези је унео живост у италијанске редове, што је донело и резултат.

У 63. минуту, "азури" долазе до много жељеног изједначења. Пепе је сјајно извео корнер са леве стране, а после грешке Виљара, најбоље се у петерцу "црвено-белих" снашао Де Роси и спровео лопту у мрежу.

Рикардо Монтоливо, везиста Фиорентине, у 83. минуту опробао је свој шут са дистанце. Снажно је шутирао, али је интервенисао Хусто Виљар и донекле се искупио за примљени погодак.

До краја меча, Италијани су снажно притискали одбрану Парагваја, имали су више лопту у свом поседу, али нису успели да направе озбиљнију шансу за гол. У вихорним нападима посебно се истицао Пепе, нова аквизиција Јувентуса, али није било завршног паса за нападаче "азура".

Меч је завршен нерешеним резултатом, а репрезентативци Парагваја сигурно су задовољнији поделом бодова, иако су повели против званичног светског шампиона. "Азурима" остаје за утеху да су у већем делу меча били бољи ривал.

За репрезентацију Италије меч су започели: Буфон, Замброта, Канаваро, Кјелини, Кришито, Де Роси, Пепе, Јакинта, Маркизио, Монтоливо и Ђилардино. Играли су још: Маркети, Каморанези и Ди Натале.

За Парагвај су играли: Виљар, Морел, Да Силва, Алкараз, Касерес, Бонет, Вера, Торес, Риверос, Валдез и Бариос. Са клупе су ушли: Сантана, Санта Круз и Кардозо.

Меч је одигран на Грин Поинт стадиону у Кејптауну, а меч је водио мексички арбитар Бенито Арчундија. У другом колу групе Ф, Италијани ће играти против Новог Зеланда, док ће Парагвај укрстити копља са Словачком.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару