Хонда укротио “лавове”

Јапанци направили изненађење и савладали Камерун са 1:0. Кеисуке Хонда, у 39. минуту, прекинуо успавану и довео “самураје” у вођство. “Лавови” на челу са Етоом, на све начине покушавали да дођу бар до изједначења, али пречка није дозволила Мбији да донесе огроман бод Камеруну.

Три меча Јапанци су изгубили до првог меча на Мундијалу. Ипак, изгледа да су извукли поуке јер су на старту, против фаворизованог Камеруна, направили изненађење и победили са 1:0.

Камерунци нису започели првенство на свом континенту како су замислили. Већ на старту се видело да их очекује ужасно тежак задатак како би оправдали улогу фаворита, јер су Јапанци показали да су жељни игре, и да су спремно дочекали почетак првенства.

Тврда игра са обе стране, велика борба без практично иједне добре прилике обележили су прво полувреме.

Праву успаванку прекинуо је Кеисуке Хонда, играч московског ЦСКА, који игра сезону живота. У 39. минуту, лопта је стигла до Хонде испред гола Камеруна, па је најистуренији играч "самураја" сигурно сместио лопту у мрежу.

Шест минута пре краја полувремена, Хонда је тежак задатак Камерунаца учинио још тежим.

Предвођени капитеном Етоом, Камерун је из све снаге покушао да поравна резултат до полувремена, како би растерећени ушли у друго полувреме, али без успеха.

А у наставку много више узбуђења. Наравно, Јапанци нису превише ризиковали, играли су доста повученије, и чекали су противника да се отвори како би напали.

Најбољи играч Камеруна, Самјуел Ето, већ на старту другог дела игре, показао је да ће играти много озбиљније у наставку. Предриблао је одбрамбене фудбалере Јапана, додао Асу-Екоту, али је фудбалер Тотенхема био непрецизан.

Ипак, тај ударац је показао Јапанцима да ће "Лавови" играти много, много офанзивније у наставку.

Опаметили су се, потпуно затворили све прилазе голу, и чекали контру. Камерун, није имао време на својој страни, па су све силовитије ишли у напад, али никако нису успели да пробију задњу линију Јапана.

Али до прилике стижу први Јапанци, преко капитена Хасебеа, који шутира из даљине, сасвим солидно, лопта се одбија до Хонде, који погађа стативу, али је био у офсајду.

А онда су Камерунци кренули на све или ништа. Замало та стратегија да им се исплати. Мбиа је опалио по лопти из даљине, али је погодио пречку. Заиста штета, јер би сигурно био најлепши гол у досадашњем делу првенства.

У надокнади времена читав тим Камеруна преселио се у казнени простор Јапана, али није успео да озбиљније угрози гол Кавашиме. 

За Јапан су играли Кавашима, Нагатомо, Танака, Наказава, Комано, Хасебе, Абе, Ендо, Окубо, Матсуи, Хонда. У наставку су ушли Оказаки, Јано и Јунићи Инамото.

Камерунци су играли у следећем саставу: Хамидоу, Мбиа, Басонг, Нколоу, Асу-Екото, Енох, Макун, Матип, Чупо Мотинг, Вебо, Ето. Прилику су добили и Емана, Џереми и Идрисоу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару