Американци заслужили бод

У другом мечу групе Ц, на Мундијалу у Јужној Африци, Енглеска и САД поделили бодове. У изузетно занимљивој и садржајној утакмици, Енглези повели голом Џерарда у 4. минуту, Американци изједначили у 40. голом Демпсија, после катастрофалне грешке голмана Грина. Енглези били конкретнији, али су Американци оставили одличан утисак и заслужено "одломили" бод једном од фаворита за освајање титуле првака света.

Премијерни меч групе Ц, сигурно је могао да задовољи укусе свих фудбалских сладокусаца. Енглези и Американци одиграли су у Рустенбургу изузетно занимљив и отворен меч, препун лепих акција и прилика за гол. На крају, ипак, резултат од 1:1 делује као и најправеднији.

Енглези су сјајно отворили меч и оправдали улогу фаворита. Већ у четвртом минуту утакмице, Емил Хески је искористио смушеност америчке одбране и сјајно упослио капитена Џерарда, који је рутински савладао немоћног Хауарда и донео предност и велико славље свом тиму.

Рани гол шокирао је Американце, па су пружили бледу игру у првих петнаестак минута меча. У 19. минуту Американци стварају прву добру шансу, али је Алтидор закаснио на солидан центаршут са десне стране.

Одмах у следећем нападу, Енглези узвраћају. После сјајног продора Ленона по десној страни, одлично је интервенисао Черундоло и практично спречио сигуран погодак Енглеза.

Американци су већим делом нападали по десној страни. Офанзивни бек Черундоло правио је велике проблеме Милнеру, па је после једног одличног продора, млади енглески репрезентативац "зарадио" жути картон.

Енглези су препустили средину терена противнику и брзим контрама покушавали да удвоструче своју предност. Велике главобоље америчкој одбрани правио је брзоноги Ленон, који је неколико пута пробио по десном боку и стављао Хауарда и одбрану "јенкија" у незавидну ситуацију.

У тридесетом минуту виђена је и прва измена у редовима Енглеза. Уместо видно индиспонираног Милнера, у игру је ушао хитроноги Шон Рајт-Филипс, који је до краја меча био веома запажен на левој нападачкој страни енглеске репрезентације.

Пет минута пре одласка на одмор, шок за Енглезе. Демпси је покушавао да се ослободи неколико играча "гордог албиона" и на крају упутио ударац са неких 20 метара. Када се чинило да ће то бити лак посао за енглеског голмана, Роберт Грин је направио катастрофалну грешку и сам спровео лопту у гол.

Чини се да су Американци заслужено дошли до изједначења, јер су после рано примљеног гола, имали више лопту у поседу од Енглеза и неколико пута озбиљно угрозили несигурног Грина.

На самом старту другог полувремена, Фабио Капело је извршио још једну измену. Место Ледлија Кинга у последњем реду одбране заузео је искусни Џејми Карагер.

Енглези други део игре почињу знатно офанзивније, стварају слику екипе која жели победу, па у 52. минуту Хески излази сам пред Хауарда, али је амерички голман ухватио „живу" лопту.

Ни Американци нису остали дужни. У 64. минуту, Алтидор одлично пробија по левој страни, просто је „отресао" Карагера, ушао у шеснаестерац и шутирао на гол, али се Грин, уз помоћ стативе, одличном одбраном искупио донекле за грешку код примљеног гола.

Руни је у 75. минуту показао какав ударац има. Распалио је по лопти са преко 25 метара, али је, срећом по Хауарда, лопта прошла тик поред његове леве стативе.  Амерички голман је и у неколико наредних минута показао да Американци могу бити мирнији кад је он на голу и неколико пута сигурно интервенисао и спречио нападаче енглеске репрезентације да постигну погодак.

Селектор Енглеске у тим тренуцима посеже за последњом изменом, у игру је ушао Питер Крауч, високи нападач Тотенхема, али за 15 минута колико је провео на терену, није успео да оствари запаженији учинак.

Иако је Енглеска један од фаворита за освајање фудбалске "богиње", меч против Американаца открио је Фабију Капелу где "шкрипи" у његовој екипи, док су Американци показали да није случајна њихова вицешампионска титула на последњем одржаном Купу Конфедерација и да ће бити опасан ривал свакој екипи.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару