"Јужњацима" сва три бода

Репрезентација Јужне Кореје остварила је први тријумф на Светском првенству. Два гола у мрежи Грчке била су довољна изабраницима Хух-Јунг Моа да освоје сва три бода. И на својој четвртој утакмици на мундијалима, репрезентација Грчке није успела да постигне погодак.

Сиртаки се ипак неће чути у Порт Елизабету ове вечери јер је азијски монсун са југа корејског полуострва протутњао је Јужном Африком.

Од првог тренутка најбоља азијска екипа ставила је до знања да три бода иду на конто овог тима. Рехагелови изабраници ни једног тренутка нису били ни близу преокрета.

Да није било судијских грешака у првом полувремену, коначна победа Јужне Кореје би можда била и убедљивија.

Изабраници Хух-Јунг Моа су против Грка приказали сјајну игру. Од првог минута екипа је кренула у опсаду гола "хелена", а одбрана грчке екипе је капитулирала је већ на почетку меча.

После једног "скраћеног корнера", лопта је пролетела кроз петерац Грка, на њу је налетео Ју-Сунг Ли, и из непосредне близине затресао мрежу портивника. Заглушујућа бука вавузела у том тренутку прославила је први погодак Корејанаца.

За Рехагелове изабранике све калкулације су тада престале, уместо дефанзивне игре, по којој су познати, Грци су морали да озбиљније крену у напад. Међутим, игра Грка у нападу била је безидејна и без шанси. Прилику да изједначе "хелени" су тражили из прекида, али је одбрана Корејанаца лако решавала те ситуације.

Корејанцу су са друге стране озбиљно претили контранападима, а најбољу шансу је пропустио Чу-Јунг Парк, који је сам избио испред гола грчке екипе, али његов ударац је одбранио голман Цорвас.

У првом полувремену није се прославио ни судија Мајкл Хестер који је у два наврата оштетио Корејанце. Први пут је после очигледног прекршаја над Чу-Јонг Лијем пропустио прилику да досуди пенал за азијску екипу, док је други пут прекинуо изгледни напад Кореје, због наводног фаула Парк-Ји Сунга.

Грци су на полувреме отишли са само једним голом у мрежи, а начин на који су одиграли тај део меча није обећавао да би у наставку могли да преокрену резултат. Екипа Јужне Кореје и поред пропуштених прилика, приказала је веома сигурну игру.

Почетак другог дела игре, био је реприза првог полувремена. У седмом минуту наставка, после грешке грчке одбране, до лопте долази звезда Манчестер јунајтеда, Парк-Ји Сунг, и после сјајног продора постиже други погодак за своју екипу.

Иако је до крај остало још доста времена, тада се чинило да је питање победника на утакмици решено.

Са два гола предности Корејанци нису више јуришали на гол Грка па су препустили иницијативу противнику, концентришући се на контранападе.

Неколико минута требало је Грцима да се опораве од шока и да озбиљније крену ка голу Јужне Кореје. Средина другог дела игре припала је Рехагеловим изабраницима, чији су напади све озбиљније претили голу Корејанаца.

У том периоду игре, најбољи стрелац грчке репрезентације Теофанис Гекас упућује и први ударац у оквир гола али голман брани.

Гекас је покушавао и "маказицама" и волејима, али његови ударци нису били прецизни. У тренуцима "хелени" су били у правој опсади гола Јунг-Сунг Рионга, али осим неколико корнера, нису успели да направе изгледније шансе.

Пред крај меча Корејанци су извели још једну опасну контру, али је ударац Чу-Јунг Лија одбранио голман Александрос Цорвас.

Екипа Јужна Кореје остварила је и прву победу на Мундијалу, док Грци, поред пораза, још једном нису успели да постигну погодак на овом такмичењу.

Следећи меч Грчка игра 17. јуна против Нигерије, док се истог дана Корејанци састају са "гаучосима". После тих мечева већ би могли бити познати учесници осмине финала изи групе Б.

За Грчку су играли: Цорвас, Сеитаридис, Винтра, Пападопулос, Торосидис, Карагунис, Кацуранис, Циолис, Самарас, Харистеас и Гекас а шансу су добили и Капетанос, Пацазоглу и Салпингидис.

За репрезентацију Јужне Кореје наступили су: Сунгри-Јонг, Јонг-Јунг Чо, Јунг-Со Ли, Јунг-Пју Ли, Чунг-Јонг Ли, Сунг-Јонг Ки, Јунг-Ву Ким, Ји-Сунг Парк, Чу-Јанг Парк, Ки-Хун Јум, док су шансу добили и Ји-Сунг Ким, Нам-Ли Ким и Сунг-Јул Ли.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару