Хајнце разгалио Марадону

„Гаучоси“ на старту Мундијала истакли кандидатуру за освајање првенства. Додуше, победили су Нигерију са само 1:0 голом Хајнцеа, али је могло бити много убедљивије да на голу није био "магични" Енјеама. Меси, Игуаин и Тевес пропустили прегршт шанси.

Коначно је Дијего Армандо Марадона зачепио уста силним критичарима, који нису имали у квалификацијама ништа лепо да кажу о игри његових пулена. "Гаучоси" отворили сјајно Мундијал, победили су, нимало лошу Нигерију са 1:0, али што је најбитније, имали су прегршт шанси и одиграли су сјајно.

На самом старту меча Нигеријци су могли да помрсе планове Марадони. Чинеду Обаси је предриблао Гутијереса, али је шутирао непрецизно.

Када су видели да Нигерија није нимало наиван противник, "гаучоси" су полако преузели конце у своје руке. Маскерано и Верон су креирали нападе на средини, док су за напад били задужени Ди Марија, Меси, Тевес и Игуаин.

После неколико напада, Аргентина стиже до вођства, већ у шестом минуту. После корнера, Хајнце остаје сам и ударцем главом матира Енјеаму. Велико славље аргентинских навијача, па и Марадоне, који се толико радовао да је четврти судија морао да га опомене!

Нигеријци се наравно нису предали, али им је било јасно да ће тешко напустити терен високо подигнутих руку.

То су им, у неколико наврата, доказали нападачи "гаучоса", који би, да су били присебнији, довели национални тим у много убедљивије вођство.

Игуаин није искористио невероватну прилику, а Лео Меси, који је имао свој шоу на терену, неколико пута је поштено протегао голмана Нигерије, који је невероватно бранио све ударце.

И у другом полувремену иста прича. Аргентинци све јаче иду у напад, док "суперорлови" покушавају из контранапада да изненаде фаворита. Могли су то и да ураде, али су фудбалери Нигерије у завршници били ужасно непрецизни.

Није помогао ни Мартинс, који је ушао у наставку, мада је имао неколико добрих продора и једном је одлично шутирао ка Ромеру, који је ипак одбранио.

За "гаучосе" је заиграо и Дијего Милито, коме није успео дриблинг, идентичан оном из финала Лиге шампиона, када је запечатио судбину Бајерна.

Меси је наставио да терорише одбрану "суперорлова", заједно са Тевесом, али најбољи играч планете дефинитивно није имао среће да се упише у стрелце на овом мечу.

На крају, Аргентина је уписала веома битну победу, али што највише радује Марадону јесте чињеница да је његова екипа, често оспоравана у домовини, одиграла веома добро и да су његови изабраници направили сијасет прилика.

За Аргентину су играли: Ромеро, Хајнце, Самјуел, Демикелис, Гутијерес, Маскерано, Верон, Ди Марија, Меси, Тевес и Игуаин. У наставку су добили шансу Макси Родригес, Милито и Бурдисо.

"Суперорлови" су наступили у саставу: Енјеама, Таиво, Шиту, Јобо, Одија, Етуху, Харуна, Каита, Обина, Обаси, јакубу. У наставку су заиграли и Мартинс, Одемвинги, Калу Уче.

Утакмица је одиграна на стадиону Елис парк у Јоханесбургу. Наредни меч Аргентина игра против Јужне Кореје, док се у другом дуелу састају Грчка и Нигерија.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару