Бивши шампиони поделили бодове

Уругвај и Француска без голова на премијери. Опрезна игра са мало шанси разочарала навијаче на стадиону Грин Поинт у Кејп Тауну. Уругвајски играч Лодиеро зарадио прво искључење на Мундијалу.

Тресла се гора родио се миш, ова народна изрека најбоље описује меч између ове две екипе. Најављиван као дуел два бивша светска шампиона, који играју атрактиван фудбал, ова утакмица је била скроз супротно од тога.

Опрезна игра са мало шанси у којој се чекао кикс противника није задовољила навијаче на стадиону у Кејп Тауну, који су почели да напуштају трибине пре краја меча.

Ако се од Уругваја и очекивало да игра мало дефанзивније, нико није очекивао да ће вицешампиони Французи играти толико опрезно.

Ипак сам почетак утакмице није најављивао досадан меч. Већ у петом минуту Французи су озбиљно запретили.

После сјајног продора по левој страни, Рибери је послао оштар центаршут по земљи, али је Гову са врха петерца лоше захватио лопту која је отишла поред уругвајског гола.

У том тренутку нико на стадиону није ни слутио да ће до краја првог полувремена, од шанси видети још само ударац Форлана са врха казненог простора, који није озбиљније угрозио гол Лориса.

До краја првог полувремена, осим борбене игре са обе стране није се видела ниједна прилика, па је судијски звиждук означио крај "мучења" за обе репрезентације.

Имајући у виду важност утакмице, могло се разумети велика опрезност обе екипе, али се ипак очекивало да ће у наставку меча бар један тим одлучујуће кренути ка голу противника.

Ипак, друго полувреме донело је још опрезнију игру са обе стране. И једни и други су покушавали да шутевима са велике даљине угрозе гол противника, али ударци Форлана са једне и Риберија и Тулалана са друге стране нису били опасни по противника.

Најбољу прилику Уругвај је имао у 74. минуту, када је Суарез наместио лопту Форлану, који је са ивице казненог простора шутирао поред десне стативе голмана Лориса.

Ипак, да утакмица скроз не падне у заборав потрудио је резервиста Уругваја Лодеиро, који је први играч који је искључен на Мундијалу. Десетак минута пре краја утакмице овај фудбалер је зарадио други жути, односно црвени картон.

Последњи покушај да однесе три бода Доменек је покушао увођењем Тијерија Анрија у игру, који је заменио индиспонираног Ањелку, али ни то није дало резултата.

Утакмица коју су Французи одиграли, подсећа на њихов наступ који су приказали на Мундијалу 2002. године у Јапану и Јуижној Кореји, када на три меча нису постигли погодак. Иако су тада бранили наслов светског првака, "триколори" су такмичење завршили још у групној фази такмичења.

Уколико и у наредним мечевима прикажи сличну игру, историја би могла да се понови "триколорима".

Са друге стране Уругвај, који је на последњиох 14 мечева на мундијалима забележио само једну победу, ни сада није био близу другог тријумфа.

Имајући у виду резултат прве утакмице у групи, у којој је Јужна Африка ремизирала са Мексиком, све четири репрезентације и даље имају подједнаке шансе за пласмана у осмину финала.

Следећи меч Уругвај игра против репрезентације домаћина, 16. јуна у Преторији, док се "триколори" дан касније у Полокванеу састају са Мексиком.

За уругвај су играли: Муслера, Лугано, Годин, Викторино, А. Перерира, Перез (од 87. минута Егурен), М. Перерира, Аревало Риоз, Гонзалес ( од 63. минута Лодеиро), Суарез ( од 74. минута Абреу) и Форлан.

Француски селектор Доменек извео је следећи састав: Лорис, Сања, Абидал, Галас, Евра, Рибери, Тулалан, Гуркуф (од 75. минута Малуда), Гову (од 85. минута Жињак), Диаби, Анелка (72. Анри).

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару