Повратак отписаних

"Орлови" се вратили после наступа на Светском првенству, на коме су херојски победили Немачку, али и успели да се не пласирају међу 16 најбољих фудбалских нација на свету. Жао нам је, хтели смо више. али фудбал није био праведан према нама, рекао Антић на аеродрому.

Српски репрезентативци и стручни штаб стигли у Београд пошто су претходне седмице довели нацију до екстазе херојском победом против Немаца, првом после Чилеа 1962, године, али и лудила пошто тај успех "просули" поразом од Аустралије, пет дана касније.

Репрезентативце је на београдском аеродрому "Никола Тесла" дочекало око стотинак навијача који су скандирали "Србија, Србија" и аплаузом поздравили играче и селектора Радомира Антића.

Антић је новинарима казао да су играчи урадли све што је било потребно, али је недостајало среће да испуне циљ.

"Волео бих да је репрезентација прошла даље. Имали смо жељу, али фудбал према нама није био праведан. Заслужили смо много више", рекао је Антић и додао да је репрезентација показала да није инфериорна у односу на било који тим.

Антић је истакао да је у екипи била добра атмосфера и да се обајвљивањем фотографија појединих играча како пуше и пију пиво "од ничега правило нешто".

Голман "орлова" Владимир Стојковић истакао је да је репрезентација "сањала о полуфиналу", као и да генерација која је учествовала на овом шампионату "неће отићи без успеха".

"Када изгубиш онако како смо ми изгубили против Аустралији остаје жал", рекао је Милан Јовановић истакао је да репрезентација није направила резултат који су и играчи и навијачи очекивали. "Остаје жал што нисмо у утакмици у којој смо били доминантни дали још један гол и отишли даље, јер нам је све било отворено до полуфинала".

Према његовм речима, сви би ипак требало да буду задовољни фудбалом који је наш тим приказао на Светском купу, а поготово победом против Немачке.

Ревијом промашаја против "кенгурова", суштински, окончана је 18 дана дуга експедиција "орлова" у Јужној Африци, после које је српским навијачима остало само да бескрајно дуго расправљају да ли пласман на Светско првенство и победа над Немачком представљају озбиљан успех, или фијаско јер је пропуштена идеална шанса за сјајан пласман.

"Шта је недостајало? Јесмо ли трчали? Јесмо. Јесмо ли контролисали игру? Јесмо. Јесмо ли играли фудбал? Јесмо. Дефинитивно нисмо имали среће и жалим због тога... Знам да сви траже одговорност и не бежимо од тога, али треба остати позитиван", рекао је Милан Јовановић пред полазак из Јужне Африке.

У Јужној Африци, Србија је одиграла три утакмице - изгубила је од Гане 0:1, победила Немачку 1:0 и изгубила од Аустралије 1:2.

Такмичење на Светском првенству Србија завршава као 15. најбоља селекција планете, односно 11. у Европи.

После Светског првенства које је одржано у Немачкој пре четири године, Србија је била 33. на листи ФИФА.

Септембра 2008. године, када је Радомир Антић прихватио место селектора, Србија је била рангирана као 40. најбоља селекција на свету.

Видић: Жао ми, хтели смо више 

Желим овом приликом, упркос резултатском неуспеху, да нагласим да је атмосфера у екипи, током припрема у Аустрији, у нашем кампу у Јоханесбургу, за време такмичења на светском првенству била одлична, рекао је Немања Видић за сајт Фудбалског савеза Србије.

"Нисам о томе до сада говорио јер нисам видео потребу да се прича на ту тему и да се наглашава нешто што је сасвим очигледно. Нажалост, у медијима су се појавиле поједине моје изјаве које нису пренете на адекватан начин. О ситуацији и односима у екипи ја заиста нисам имао ништа лоше да кажем".

"Увек сам био конкретан и директан у изјавама. Кажем оно што мислим и не бих волео да моје изјаве било ко тумачи на погрешан или неки свој начин, већ да их пренесе дословце како сам и рекао. Понављам, имали смо више од месец дана дружења и рада у одличној атмосфери. Дружили смо се протекле две године и наставићемо у добрим односима да радимо", рекао је Немања Видић.

"Искрено, свима нам је јако жао што нисмо остварили бољи резултат на светском првенству. Имали смо велику жељу да то урадимо, али у фудбалу није увек све онако како желиш. Сигуран сам, ипак, да имамо добар залог за будућност и да треба сачувати добру атмосферу у репрезентацији, читавој фудбалској организацији, како би на најбољи начин почели, а надам се и завршили квалификације за Европско првенство које ће 2012. године бити одржано у Пољској и Украјини", рекао је Немања Видић.

Број коментара 168

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара