Још смо у шоку

Милош Нинковић, фудбалер репрезентације Србије, који је на утакмици против Аустралије вероватно оставио најбољи утисак, изјавио је да му је после непроспаване ноћи још теже због елиминације са Мундијала у Јужној Африци.

"Још нам је теже после непроспаване ноћи. Још смо у шоку. Немам шта да кажем. Тако играти, а изгубити... Све је лепо кренуло, а овако смо испали. Немам речи... Сви смо разочарани, али живот иде даље. Пред нама су квалификације за Европско првенство", рекао је Нинковић српским новинарима на стадиону Кругер крај Нелспруита.

Србија је од Аустралије изгубила са 1:2, иако је у првом полувремену била потпуно доминантна. Наставак је донео потпуни преокрет.

"Не бих рекао да смо пали. Они су кренули у првих 15 минута дугим лоптама, чак су и из аута бацали у казнени простор, хтели су 'на фрку' нешто да ураде, али мислим да смо ипак платили цех неискоришћеним шансама. Да смо дали голове у првом полувремену, добили бисмо са 2:0 или 3:0", оценио је Нинковић.

Партија Милоша Нинковића оставила је најпозитивнији утисак и на нападача Данка Лазовића.

"Ако има нечег доброг из свега овога, то је што смо добили играча. Нинковић је за мене феномен", истакао је Лазовић, који је меч са Аустралијом завршио вербалним сукобом са једним српским навијачем који је вређао "орлове", а потом и флашом гађао 27-годишњег нападача.

"То је мало пренапумпано. Још док сам се загревао, тај навијач је вређао моје другове на терену. Када се све завршило кренуо сам ка тој групи навијача да им отпоздравим, а он је наставио да вређа. Упзорио сам га да то не ради, а он је желео да се бије. Рекао сам му да сиђе доле. Глава ми је била врела. Желели смо победу, а онда те неко тако вређа", појаснио је Лазовић.

Нападач Зенита је био у средишту пажње пошто је руски сајт "лајвспортс.ру" објавио фотографије Лазовића, Марка Пантелића, Владимира Стојковића, Ненада Милијаша и Александра Луковића како пију пиво и пуше у хотелу пред утакмицу са Немцима.

"Глупо је да се ја са 27 година правдам да ли пушим или не. А пиво имамо право да попијемо после вечере. Али сада такве ствари добију неку другу димензију због пораза", рекао је Лазовић, а готово на исти начин реаговао је и Пантелић.

"Ја никад и нисам крио да пушим", казао је Пантелић.

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић навео је да ФС зна за постојање тих фотографија и снимка.

"Погледаћемо, анализираћемо... Али морам да кажем да су играчи, ако не рачунамо тај детаљ, понашањем потпуно задовољили. Није било ниједног ексцеса", рекао је Лаковић.

Српску репрезентацију су медији напали и у Италији, где је Газета дело спорт објавила интервјуу са тренером Фиорентине Синишом Михајловићем, који је рекао да му је један од фудбалера признао да у свлачионици "орлова" постоје велике размирице.

"Ја једноставно не верујем да је Михајловић то рекао", кратко је прокоментарисао Пантелић.

"То није истина. Синиша има право да прича шта хоће, не могу никога да кривим због изјаве, али са овим момцима сам две године и сво време нам је било супер. Знам да сада сви желе прљав веш, али то није истина", рекао је Лазовић.

Број коментара 110

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара