Србија није заслужила да испадне

Британски медији о српским фудбалерима. Аустралија није била боља и имала великог пријатеља - судију. Србија играла лепо и дотерано. Лудорије Милоша Красића. Жигић непокретан.

Питајући се зашто Србија, у првим утакмицама, није играла с таквом одлучношћу какву је испољила против Аустралије, Дејли Телеграф пише да: "Овог пута није било ни трага од онемоћалог кретања по терену виђеног у мечу против Гане нити страха због којег су Срби били приковани у сопственом шеснаестерцу добрим делом утакмице против десеточлане Немачке".

Лист додаје, "гледајући како Србија, у првом полувремену, раздире марљиве али ипак по умећу ограничене Аустралијанце, изгледи да Енглеска у наредној рунди заигра против Немачке или Гане и не би били тако лоша опција".

Гардијан сматра да је судија у самом финишу био наклоњен Аустралијанцима.

"Кејхил је у сопственом шеснаестерцу покушао да лопту удари главом, али га је она погодила у руку. Србија је требало да изведе пенал, можда постигне гол и квалификује се медју 16 репрезентација које остају у Јужној Африци. Судија Хорхе Ларионда је међутим, био аустралијски пријатељ", констатује Гардијан.

"Мислили смо да ће Србија улетети у други круг такмичења али је непојмљиво колико је тај тим у стању да сваког изнервира очитом класом у игри и немоћи да од ње направи било шта", пише Тајмс.

"Аустралија, заиста, никако није требало да победи у овој утакмици јер, нити су по класи равни свом европском ривалу нити су имали ни приближно пола шанси колико их је Србија створила. Али су, некако, противно свим очекивањима и стању на терену, успели да за пет минута постигну два гола, улију нешто енергије у сопствену одбрану и угуше Србију", додаје Тајмс.

"Србија је заиста играла лепо, дотерано и сређено и као да је била на корак до наредног круга такмичења. Показала је, међутим, да није у стању да било шта приведе крају. Што због пропуста кршног и непокретног нападача Николе Жигића, делом зато што је Красић изводећи лудорије заобишао голмана и промашио, а делом и зато што је аустралијски чувар мреже добро блокирао ударац Бранислава Ивановића", закључује Тајмс.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару