Утакмица живота

Одбрамбени фудбалер српске репрезентације Бранислав Ивановић рекао је да ће утакмица са Аустралијом бити највећи изазов у репрезентативним каријерама свих чланова његове екипе.

"Из две утакмице освојили смо три бода и то нам даје сигурност, али још нисмо урадили ништа велико. Најбитније је да делујемо као екипа. Забележили смо феноменалан успех против Немаца, вратили смо испуштено, али треба да останемо мирни и нормални. Дуел са Аустралијом зато је можда и највећи изазов у репрезентативним каријерама сваког од нас", рекао је Ивановић извештачима српских медија. 


 
Победа у дуелу са Аустралијом, 23. јуна у Нелспруиту, Србији би гарантовала место у осмини финала Светског првенства у Јужној Африци.

"Морамо да им одговоримо хтењем и трчањем, да у тим елементима, који су њихово најјаче оружје, будемо барем равноправни, а онда ће, уверен сам, наш индивидуални квалитет доћи до изражаја", оценио је Ивановић, који наступа за лондонски Челси, члана енглеске Премијер лиге.

Стил игре Аустралије многи и пореде са острвским. "Многи њихови фудбалери играју у Премијер лиги. Агресивни су, играју високо, линије су им близу. И пре почетка Мондијала сам причао да су изузетан тим и ево сада се испоставља да ће нам утакмица са њима можда бити и кључна. Омели су их црвени картони на обе утакмице. Против Немачке су и примили голове у незгодним тренуцима, тешко је тада остати сконцентрисан. А опет су у оба дуела претрчали више од ривала што довољно говори о њиховој агресивности и жељи", додао је.
 
Аустралијанцима је неопходна што убедљивија победа над Србијом, како би имали теоретске шансе да прођу Групу Д. Селектор Пим Вербек зато је најавио да ће његов тим дати све од себе да постигне што више голова.

"То је нормална изјава коју је он морао да да. Ништа друго и није могао да каже, чак и да играју са Немачком. Имају неке своје шансе и виде их у победи над нама, али и ми имамо своје виђење ситуације и не треба да се обазиремо на њих. Надам се да ћемо уз игру која нас је красила у квалификацијама и овде у дуелу са Немачком доћи до осмине финала што би био изванредан успех за нас", оценио је Ивановић.

Број коментара 63

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару