Ловци на кенгуре

Расте притисак пред утакмицу са Аустралијом. "Орлови" свесни тимских квалитета противника, али и спремни за ново славље. Циљ је јасан, рекао Дејан Станковић.

Капитен репрезентације Србије Дејан Станковић рекао је да је притисак на његову екипу још већи пред дуел са Аустралијом, одлучујући у борби за пласман у осмину финала Светског првенства у Јужној Африци, али и да је уверен да ће екипа успети да се избори са тим изазовом.

"Победом против Немачке вратили смо се у игру, ставили ствари на своје место и сада опет све зависи од нас. Ранац на леђима је, ипак, пунији него до сада, али притисак је саставни део Мундијала и фудбала и имамо искуства да се носимо са тим", рекао је Станковић на конференцији за новинаре у Јоханесбургу где је српски тим смештен током Мундијала.

Србији би победа над Аустралијом 23. јуна у Нелспруиту гарантовала место међу 16 најбољих екипа на Светском првенству.

"Циљ је јасан. Можемо до историјског успеха за Србију под условом да се победи Аустралија. А после тога много тога може да се одлучи у једном мечу. Прво, ипак, морамо да победимо Аустралију, много поштену екипу, дишу као један. Два пута су играли са 10 фудбалера на терену и није се примећивало. Биће тешко", навео је Станковић.

Капитен "орлова" је истакао и да му је драго што је његова екипа добро реаговала после пораза од Гане на старту турнира.

"Добро смо одговорили када је требало и добили крила. Сигурно да има још простора за напредак... Свака следећа утакмица је за нас утакмица генерацију. Свака има своју тежину и значај. Против Немачке смо играли за бодове и историју, сада против Аустралије за први наступ Србије у осмини финала Мундијала", оценио је Станковић.

Највећи проблем за Србију били су пенали на обе утакмице. Оба су скривљена непотребним играњем руком у свом казненом простору. 

"Заиста чудно. Необјашњиво. Причао сам и са Немањом Видићем, који исто не разуме како се све то десило. Каже као да му је неко подигао руку. Покушали смо после да све то окренемо на шалу", навео је Станковић, који није имао великих замерки на суђење у Мундијалу.

"Ето, тај Аргентинац је судио у реду. Мало је после претерао у неким малим стварима. Све зависи од тога како утакмица почне. И ми на терену треба да им помогнемо. Да се понашамо фер и спортски", казао је Станковић, кога су новинари питали и да ли му је додатни мотив то што у Јужној Африци вероватно игра последње Светско првенство.

"Вероватно јесте, али не бих се баш кладио да је последње. Сада ми је 31 година и видећемо. Није немогуће да се за четири године видимо и у Бразилу. Докле год репрезентацији буде био потребан Дејан Станковић ја ћу бити ту. Сигурно нећу ја оставити екипу".

Занимљиво је било и питање да ли Станковић после 12 година играња у Италији осећа да има среће као и тамошњи фудбалери. 

"Надам се да бар мало бити 'Талијан, односно таличан. Баш смо јуче причали после њихове утакмице са Новим Зеландом (1:1) и Бане (Бранислав Ивановић) је рекао да ће да прођу и као трећи. Не знамо како, али проћи ће", нашалио се Станковић.

Дуел Србије и Аустралије играће се у 20.30 што ће, према речима Станковића, обема екипама обезбедити боље услове за игру, пошто неће бити вруће.

"Сви смо професионалци и морамо да се навикнемо на услове. Време не би требало да буде проблем", додао је Милош Красић, кога је стрелац јединог гола у победи над Немачком Милан Јовановић апострофирао као најјаче оружје Србије.

"Може то још боље, уз напоран рад на сваком тренингу, утакмици, има простора. Против Гане смо сви заказали, али је то против Немачке изгледало много боље", скромно је прокоментарисао Красић. 

Аустралија ће против Србије играти ослављена за суспендоване Харија Кјуела и Крега Мура, вероватно и за повређеног Винсента Грелу. 

"Наравно да ће им њих тројица недостајати, али имају они адекватне замене. Њих и краси тај добар колектив, дисциплина у игри, много трчања. Биће нам јако тешко... Али, нема разлога да се уђе у неки страх. Поштујемо противника, ценимо њихове квалитете, али верујемо у себе. Само да се добро припремимо", казао је Красић.

Аустралија је у првом колу убедљиво поражена од Немачке са 0:4, док је са Ганом играла нерешено 1:1. Оба меча завршила са 10 играча на терену.

"Искрено, нису заслужили тако убедљив пораз од Немачке, пошто се само на почетку нису снашли. Имају квалитет, али ако ми пружимо своју игру показаћемо да смо бољи и изаћи ћемо из дуела као победници", оценио је Красић.

Представници медија су констатовали и да на стадиону Мбомбела, што у буквалном преводу значи много људи заједно на једном месту, не постоји канал између терена и трибина па српски фудбалери неће моћи да погодак прославе скакањем у канал, као што је то учинио Јовановић у дуелу са Немачком.

"Ако победимо сви ћемо да скочимо... где год", изјавио је Красић.

Број коментара 72

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару