"Орлови" смањују еуфорију

После победе над Немачком, фудбалери Србије остали су "чврсто на земљи". Против Немаца, "орловима" се вратило све промашено против Гане, оценио Нинковић. Наша селекција не би била иста без Ланета Јовановића, сматрају играчи.

Играч средине терена репрезентације Србије Милош Нинковић оценио је да би екипа могла далеко да догура на Светском првенству ако у последњем мечу у Групи Д против Аустралије одигра једнако ангажовано као у победи против Немачке.

На конференцији за новинаре, дан након победе над Немачком, Нинковић је рекао да је ситуација након тог успеха знатно боља него после пораза од Гане у првом колу, али је истакао да не треба правити еуфорију.

Нинковић је рекао да екипа треба да остане "чврто на земљи" како би се спремила за последњу утакмицу у групи против Аустралије, у среду 23. јуна.

Коментаришући меч са Немачком, у којем противник није искористио пенал, Нинковић је рекао да се Србији "вратило оно што је изгубила у мечу са Ганом", када је поражена голом са беле тачке.

Голман репрезентације Владимир Стојковић је рекао да је пресрећан након победе над Немачком, али пре свега због освојена три бода и добре игре, а тек онда због чињенице да је одбранио пенал.

"Био бих једнако срећан и да је меч завршен победом српске репрезентације 2:1, а да нисам одбранио пенал. По мени, одбрањени пенал не може да буде мерило квалитета голмана, јер ударац са беле тачке може да одбрани и најгори голман", рекао је Стојковић, који је проглашен за играча утакмице, и додао да му је много важније то што је шитавих 90 минута добро реаговао, нарочито код убацивања са стране.

Стојковића је помало зачудило што пенал није извео Швајнштајгер, већ Подолски. Када је видео да левоноги фудбалер изводи најстрожу казну, скочио је у страну где је мислио да је левоногом играчу најлакше да шутне. Популарни Стојке је посебно похвалио навијаче Србије који су били у значајној мањини на стадиону у Порт Елизабету, али су пружили снажну подршку екипи током целог меча.

На конференцији за новинаре такође је речено да је селектор Србије Радомир Антић отпутовао у Рустенберг где ће уживо посматрати меч између Гане и Аустралије, како би се упознао са квалитетима наредног противника екипе коју води.

Најважније је да су сада сви играчи на располагању селектору, Луковић је одрадио суспензију, и да нема повређених фудбалера. Станковић је пред крај меча са "панцерима" имао проблема са грчевима, али то не брине стручни штаб, па ће капитен "орлова" предводити екипу и у последњој утакмици групне фазе са "кенгурима", 23. јуна.

Број коментара 78

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару