Србија поново у игри

Победом над Немачком у Порт Елизабету фудбалска репрезентација Србије вратила се у конкуренцију за пласман у осмину финала Светског првенства у Јужној Африци, али играчи истичу да задатак још није испуњен и да не треба бити еуфоричан.

"Ништа није завршено. Треба да останемо мирни, хладне главе, да се одморимо, саберемо и спремимо за Аустралију", рекао је извештачима српских медија са Светског првенства у Јужној Африци капитен "орлова" Дејан Станковић.

"Шансе нам јесу порасле са ова три бода, али нисмо још у осмини финала. Сада треба да будемо најбољи. Најбитније је, ипак, што сами одлучујемо о својој судбини", додао је заменик капитена Немања Видић.

Победа над Немачком Србији је била прва под тим именом на Светским првенствима, а уједно и прва над "панцерима" после 37 година. "Део смо историје српског фудбала од тренутка кад смо се пласирали на Мундијал. Сада и ово. То су лепе ствари, али оне не треба да нас уљуљкају, него да нас гурају напред. Јесмо одиграли утакмицу која ће се дуго памтити, свима донели радост, али није још крај. Још ништа значајно нисмо урадили", оценио је одбрамбени фудбалер Бранислав Ивановић.

Голман Владимир Стојковић одбранио је шут Лукаса Подолског са 11 метара. "Послужила нас је срећа, али и она је потребна да би се победило на оваквој утакмици. Немци, после нашег гола, једноставно нису имали шта да изгубе", навео је Ивановић који је на десној страни водио велику битку са Подолским.

"Наивно сам добио жути картон после чега сам морао да се пазим. Подолски је опасан играч", рекао је Ивановић. Србији сада преостаје да за пласман међу 16 најбољих на Мундијалу 23. јуна у Нелспруиту победи и Аустралију. "Не бих да прогнозирам. Волео бих да и против Аустралије покажемо да знамо да играмо фудбал, али не морамо да размишљамо о резултату унапред. Он ће доћи ако игра буде добра", навео је Ивановић.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару